ZA NOVI TEREN 2O MILIONA: FK Sloga iz sela Desimirovac kod Kragujevca dobija novi stadion

M.Luković

29. 07. 2021. u 17:08

POSLE gotovo devet godina podstanarskih muka, FK Sloga iz Desimirovca kod Kragujevca, dobija novi stadion.

ЗА НОВИ ТЕРЕН 2О МИЛИОНА: ФК Слога из села Десимировац код Крагујевца добија нови стадион

FOTO: Kragujevac/Gradska uprava

Gradnju finansira grad Kragujevac, radovi su već počeli a samo za novi fudbalski teren iz gradske kase izdvojeno je oko 20 miliona dinara.

U drugoj fazi gradiće se i upravna zgrada, parking i tribine sa oko 350 mesta. Meštanima ovog šumadijskog sela, sa oko 2.500 stanovnika, podrška gradske uprave znači opstanak mladih na selu, razvoj sporta i očuvanje jednog od najstarijih seoskih klubova u Srbiji,ali i nekadašnjoj Jugoslaviji.

Zahvaljujući entuzijazmu rukovodstva FK Sloga, pomoći meštana, uspeli su, kažu da "prežive" gotovo devet godina podstanarskih muka i očuvaju klub-za buduće naraštaje. Bez  nekadašnjeg stadiona  ostali su pre gotovo devet godina,u postupku restitucije. Onda su utakmice igrali u Kragujevcu, trenirali na raznim terenima i u drugim mestima.

- Zahvalni smo gradskoj upravi što su prepoznali naše potrebe i želju  da očuvamo klub,  mlade usmerimo ka sportskim aktivnostima,oformimo nove selekcije. Želja nam je i da klub postane kvalitetna regrutna baza mladih igrača. Grad će finansirati kompletan projekat a mi ćemo pomoći koliko god možemo - kaže Milorad Marković,predsednik FK Sloga.

AFIRMACIJA SPORTA

FK „Sloga“ trenutno se takmiči u Prvoj gradskoj ligi, ali su im ambicije daleko veće. Podsećaju da su nekada bili i u saveznom rangu takmičenja.

Član gradskog veća za sport, Predrag Stevović,navodi da je osnovni cilj  afirmacija sporta u ruralnim sredinama i da se na tome posvećeno radi i ulaže u sportsku infrastrukturu.

Grad je prošle godine poklonio plac za novi sportski teren u Desimirovcu,a nedavno su počeli  radovi i izgradnja novog stadiona na toj parceli. Tom prilikom gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić kazao je da su ovakva ulaganja itekako potrebna, jer da bi neko ostao da živi u selu, pored osnovne infrastrukture, potrebni su i drugi sadržaji,pre svega sportski. Grad će ulagati u razvoj sela,a novi stadion će ispunjavati potrebe ne samo FK Sloga iz Desimirovca, nego i okolnih sela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest