ZNA SE NAREDNI RIVAL: Ovo je protivnik Novaka Đokovića u 1/8 finala OI - Rus koji se predstavlja kao Španac, osvajač Vimbldona 2017.

Novosti

26. 07. 2021. u 12:06

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković nastavlja put ka olimpijskom zlatu. On se danas plasirao u osminu finala pošto je u drugom kolu savladao Nemca Jana-Lenarda Štrufa 2:0 (6:4, 6:3)

ЗНА СЕ НАРЕДНИ РИВАЛ: Ово је противник Новака Ђоковића у 1/8 финала ОИ - Рус који се представља као Шпанац, освајач Вимблдона 2017.

Foto: Tanjug/AP, Instagram/

On je prethodno saznao ime rivala u osmini finala Olimpijksih igara, pošto je rano jutros Alehandro Davidovič Fokina u tri seta bio bolji od Australijanca Džona Milmana -  2:1 (6:4, 6:7, 6:3).

U pitanju je teniser čiji su roditelji Rusi, otac ima i švedski pasoš, ali on se predstavlja kao Španac.

- Od kad znam za sebe, ja sam totalno Španac, Španac sa juga. Ne govorim švedski jer me nikad nisu učili da pričam švedski. Pričao sam malo ruski kad sam bio mali, ali kada sam prestao da ga praktikujem sa mojim roditeljima, izgubio sam nit, mada ga sve razumem. Ako krenem da pričam, zapetljam se.

Davidovič - Fokina je trenutno 34. igrač sveta, najveći uspeh mu je četvrtfinale Rolan Garosa ove godine, a svojevremeno je čak i sparingovao sa Đokovićem u Marbelji. Kao junior, Fokina je osvojio Vimbldon 2017. i to bez izgubljenog seta.

Davidovič još za sebe kaže da je pomalo ekscenrtričan, zapravo da voli da luduje.

- Oduvek sam sebe smatrao pomalo ludim, jer da nisam, život bi mi bio dosadan - kaže Davidovič, o čijoj "ludosti" kazuje i šest tetovaža koje je dosad ucrtao na svoje telo.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade