DAVOR ŠTEFANEK ZA "SPORT MAGAZIN": Neće biti manje od osam medalja u Tokiju

Đ. S.

23. 07. 2021. u 10:33

RVAČ Davor Štefanek veruje da se Srbija iz Tokija neće vratiti sa manje medalja nego što ih je donela iz Rija 2016, a tada ih je u prtljagu bilo osam. Među njima i njegova zlatna.

ДАВОР ШТЕФАНЕК ЗА СПОРТ МАГАЗИН: Неће бити мање од осам медаља у Токију

FOTO: Tviter/VanjaUdovičić

- Olimpijske igre su čudne same po sebi, naročito sada u ovim okolnostima bez publike, podrške, ičega... Ali srpski sportisti i naš narod imaju takav mentalitet da kada je najteže, mi pokažemo veličinu. Uzdam se u sve naše sportiste, žao mi je što nisam tamo, a trebalo je da budem, ali sam odustao posle zlatne medalje Mate Nemeša, koji je zaslužio da ode. Ima kvalitet kojim može da me odmeni u toj kategoriji.

Štefanek ima favorite.

- Što se tiče rvanja, uzdam se u dvojicu momaka sigurno, ali svi su sjajni i sa 50 odsto učinka, biću prezadovoljan. Ali, i tekvondo, džudo i ostali sportovi imaju šanse za medalje. Da ne pričam o Novaku Đokoviću, jeste umoran i premoren, ali pokazao je šta je najbitnije u životu - obraz i dres svoje države.

Ekipni sportovi?

- Vaterpolisti su pokazali da su uvek u vrhu, od njih se očekuje najviše, to može da bude i teret. Košarkašice su izvanredne, one mogu mnogo, o odbojkašicama da ne pričamo.

Ko bi možda mogao neočekivano da donese medalju?

- Neću da kažem ime pojedinačno, ali jedan sport koji je zaslužio i koji je u usponu, će doneti medalju. To je džudo. Mislim da može da se desi da bude više od deset, dok je po meni teško da budemo lošiji nego u Riju. Ja sam bio siguran u sebe u Riju, govorio sebi da donosim medalju i to i ispunio. Nadam se da i u Tokiju ima tako mentalno jakih momaka i devojaka koji će ispuniti to što zacrtaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)