"JOJ HRVATSKE KAD JE NESTALO STRUJE": Nađ prepričao kako je Jokanović isprepadao Hrvate

Novosti online

18. 07. 2021. u 19:10

ZANIMLJIVU anegdotu ispričao je nekadašnji reprezentativac tokom gostovanja na TV Arena Sport.

ЈОЈ ХРВАТСКЕ КАД ЈЕ НЕСТАЛО СТРУЈЕ: Нађ препричао како је Јокановић испрепадао Хрвате

Foto arhiva VN

Albert Nađ je danas gostovao u emisiji "Kao nekada" i tom prilikom se prisetio poslednjeg plasmana našeg nacionalnog tima na Evropsko prvenstvo, na EURO 2000. 

On je bio jedan od članova tima kome je to uspelo, iako je kao poslednju prepreku u kvalifikacijama SR Jugoslavija tada imala Hrvatsku koja je samo godinu dana ranije osvojila bronzu na Svetskom prvenstvu.

- Joj Hrvatske kad je nestalo struje, prokomentarisao je Nađ dok je gledao te snimke od pre više od 20 godina, aludirajući na prvi meč baraža na beogradskoj "Marakani" koji je završen bez golova, ali uz višeminutni prekid zbog nestanka električne energije.

Odmah zatim, objasnio je zašto je tako reagovao.

"Ne znam ko se više uplašio, mi ili oni. Znam samo da su se oni okupili kao ovčice u tor kada uđe vuk. Peđa je igrao sa Šukerom, ja sam u Betisu igrao sa Jarnijem.

Sećam se kad mi je Šimić prišao i rekao: 'Stari, šta je ovo'. Kažem mu: 'Ništa, ćuti, stani ovde dok ne vidimo šta je'.

Još kad smo ušli u tunel, tek se tu ništa ne vidi! I onda, sećam se kad je Jokan u datom trenutku rekao: 'E, sad je vreme'. A oni u još većoj frci... to su neke anegdote... Ali, revanš u Zagrebu mi je bila najlakša utakmica u karijeri. Znali smo da ništa ne sme da nam se desi, jer bi oni bili počišćeni iz evropskih takmičenja, a mi nismo imali šta da izgubimo", objašnjava Nađ.

(Sportske) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)