BEN IPAK NIJE POSTAO SRBIN: Terzić demantovao glasine o napadaču sa Marakane

Novosti online

13. 07. 2021. u 15:18

CRVENA zvezda bi želela da El Fardu Ben postane državljanin Srbije, ali to se još nije desilo.

БЕН ИПАК НИЈЕ ПОСТАО СРБИН: Терзић демантовао гласине о нападачу са Маракане

FOTO: N. Paraušić

Napadač sa Komorskih Ostrva zaista jeste u proceduri dobijanja srpskog državljanstva, međutim uprkos današnjim informacijama da je sve završeno - trebalo bi još sačekati.

"Nije istina", kratko je Zvezdan Terzić napisao na konkretno pitanje MONDA da li je El Fardu Ben dobio srpski pasoš pred početak nove sezone u Superligi, potvrdivši potom da je pokrenut proces kako bi se to desilo u što skorijoj budućnosti.

El Fardu Ben je u Zvezdu stigao u januaru 2018. godine i od tada je za klub nastupao na 129 mečeva u kojima je dao 65 golova, asistirao je još za 34, a uprkos ponudama ostao je na "Marakani".

Postao je miljenik navijača Crvene zvezde i sa njim je potpisan ugovor do 2023. godine, a njemu se dopada život u Beogradu, pa bi čak obe strane volele da karijeru završi u crveno-belom dresu što bi posebno u sticaju srpskog državljanstva mogao da bude slučaj.

FOTO: FK Crvena zvezda

 

Po novim pravilima u Superligi dozvoljena su četvorica stranaca na terenu, a neograničen broj u protoklu što će trenerima, posebno "večitih", ostaviti više prostora.

Zvezda pored Bena ima još petoricu stranaca - Seku Sanogo, Gelor Kanga, Aksel Bakajoko, Filipo Falko i Lois Dioni - dok će od januara tu biti i šesti pošto je dogovoren transfer norveškog napadača Ohija Omoižuanfa iz Moldea.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna