KLUBOVI TRLJAJU RUKE: Superligašima 24 miliona evra od tv prava u naredne tri godine!

Novosti online

18. 06. 2021. u 15:40

ODREĐENO je ko će prenositi Superligu u naredne tri godine.

КЛУБОВИ ТРЉАЈУ РУКЕ: Суперлигашима 24 милиона евра од тв права у наредне три године!

FOTO: Depositphotos

Kompanija "Arena channels group" imaće prava na prenose utakmica najelitnijeg ranga domaćeg fudbala nakon što je potpisana saradnja sa Fudbalskim savezom Srbije u naredne tri godine.

Ugovor je vredan osam miliona evra po sezoni, odnosno 24 miliona evra ukupno, a kakva je raspodela finansijskih sredstava prema klubovima - nije poznato - ali je napomenuto da će klubovi u Super i Prvoj ligi biti i više nego zadovoljni.

- Počastvovani smo što nastavljamo saradnju sa TV Arena sport. Rešeni smo da započete reforme daju rezultat koji svi želimo. Verujemo da ćemo zajedno ostvariti brojne ciljeve, kazao je v.d. predsednika FSS Nenad Bjeković.

Potom se javnosti obratio prvi čovek "Arena channels group" Nebojša Žugič, koji je istakao da će ovaj ugovor doprineti kvalitetu srpskog fudbala.

- Svi znaju da Arena ulaže u promociju domaćeg sporta i da je na neki način potpisivanje ugovora sa FSS deo naše strategije  popularizovanja domaćeg sporta... Uvrstili smo multiprenos, te sada svi klubovi imaju prostora da se nađu na malim ekranima. Imaćemo novu, poboljšanu opremu koja će unaprediti domaći fudbal. Čitava slika postaje mnogo drugačija i bolja. Obezbedili smo i prava prenosa UEFA klupskih takmičenja i nadam se da ćemo minimum tri kluba imati u Evropi, rekao je generalni direktor "Arena channels group" Nebojša Žugić i dodao da će se ta televizija boriti da se reprezentacija Srbije nađe na njihovim kanalima.

- Ta prava se kupuju na nadmetanju. Aktuelni ciklus se završava na kraju ovog takmičarskog ciklusa i raspisuje se novi tender na kojem ćemo i mi učestvovati.

Čelnik kompanije "Telekom" Vladimir Lučić je istakao da bi utakmice reprezentacije trebalo da se nađu na televiziji sa nacionalnom ferkvencijom kako bi pokrivenost bila maksimalna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna