ITALIJA OČITALA LEKCIJU FUDBALA TURSKOJ: Raspucani "azuri" pobedom počeli Evropsko prvenstvo

Novosti online

11. 06. 2021. u 20:25 >> 22:51

ITALIJA je pobedom otvorila 16. Evropsko prvenstvo u fudbalu. "Azuri" su bili bolji od Turske sa 3:0 i furiozno počeli takmičenje.

ИТАЛИЈА ОЧИТАЛА ЛЕКЦИЈУ ФУДБАЛА ТУРСКОЈ: Распуцани азури победом почели Европско првенство

FOTO: AP/Tanjug

Pokazali su snagu izabranici Roberta Manćinija i istakli ozbiljnu kandidaturu za visok plasman. Golove za "azure" su postigli Merih Demiral koji je zatresao sopstvenu mrežu, Ćiro Imobile i Lorenco Insinje.

Koliko je Italija bila dominantna najbolje pokazuje odnos udaraca ka golu 25:3, ali i broj izvedenih kornera - 8:2.

Tokom prvih 45 minuta na "Olimpiku" u Rimu nije bilo pogodaka, no "azuri" su odigrali fantastično drugo poluvreme u kome su pregazili rivala i pokazali da su spremni da odu daleko.

Turska nije pokazala mnogo toga i ukoliko želi da bude ozbiljan pretedent za pslaman u narednu fazu moraće mnogo bolje od izdanja u "večnom gradu".

U drugom meču grupe A sastaju se Švajcarska i Vels (subota, 15 sati).

Italija narednu utakmicu igra protiv Švajcarske 16. juna, istog dana se sastaju Turska i Vels.

Italija - Turska 3:0 (0:0).

Stadion: "Olimpiko" (Rim). Gledalaca: 23.309. Sudija: Dani Makeli (Holandija). Strelci: Demiral 53. autogol, Imobile u 66. i Insinje u 79. minutu.

Italija (4-3-3): Donaruma - Florenci (od 46. Di Lorenco), Bonući, Kjelini, Spinacola - Barela, Žoržinjo, Lokateli (od 74. Kristante) - Berardi (od 85. Bernardeski), Imobile (od 81. Beloti), Insinje (od 81. Kijeza).

Turska (4-1-4-1): Čakir - Čelik, Demiral, Sojunču, Meraš - Jokušlu (od 65. Kahveči) - Karaman (od 76. Devišoglu), Tufan (od 64. Ajhan), Jazići (od 46. Under), Čalhanoglu - Jilmaz.

DRUGO POLUVREME: Italija - Turska 3:0

90+3. MINUT - Kraj utakmice! Italija je pobedom otvorila Evropsko prvenstvo.

79. MINUT - Fantastična akcija "azura" za 3:0. Odličnu loptu Insinjeu je poslao Imobile, a ovaj neometan sa leve strane uspeo da matira Čakira i obezbedi pobedu svojoj selekciji.

73. MINUT - Dominacija Italije se ogleda u broju udaraca na gol. "Azuri" su čak 23 puta šutirali, a Turci samo jednom.

66. MINUT - Duplirali su vođstvo Italijani! Ćiro Imobile se upisao u strelce. Srećno mu se odbila lopta, napadač Lacija se sjajno snašao i tako postigao svoj prvi gol na EURU.

63. MINUT - Bolje igraju "azuri". Stvaraju polušanse, ali za sada je samo jedna lopta završila u mreži Turske. Lokateli i Berardi su probali da udvostruče vođstvo, no u tome nisu useli.

53. MINUT - Vodi Italija! Centrirao je Berardi sa desne strane, a Demiral zatresao sopstvenu mrežu. Pokušao je štoper Turske da se izmakne, ali nije uspeo i matirao je Čakira. Evropsko prvenstvo 16. po redu je tako počelo autogolom.

NESREĆA Trenutak kada je Demiral zatresao sopstvenu mrežu/FOTO: AP/Tanjug

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme. Italija je odmah izvela korner, ali iz njega se nije ništa izrodilo.

PRVO POLUVREME: Italija - Turska 0:0

45. MINUT - Kraj prvog poluvremena! Italija je bila bolji rival, ali terensku inicijativu nije uspela da kruniše pogotkom.

44. MINUT - Imobile je morao iz ove situacije da donese prednost svojoj selekciji. Ipak, iz izgledne pozicije je tukao pravo u sjajnog Čakira.

37. MINUT - Kao čigra se okreće Insinje. Šutirao je sa nekih 17 metara, to nije bilo baš najbolje, pa je Čakir lako ukrotio pokušaj igrača Napolija.

33. MINUT - Bolje igraju "azuri". Dosta problema odbrani Turske zadaje Insinje. Sada je glavom provao Imobile, no kao i njegovi saigrači ni on nije bio precizan. Izabranici Roberta Manćinija su do sada izveli pet kornera.

22. MINUT - Novu veliku priliku nije iskoristila Italija. Šutirao je glavom Kjelini posle kornera, sjajni je intrvenisao Čakir i spasao svoju selekciju.

18. MINUT - Najbolju priliku u dosadašnjem toku meča nije iskoristio Lorenco Insinje. Primio je loptu u šesnaestercu rivala, ali je šutirao desno pored gola.

FOTO: AP/Tanjug

11. MINUT - Kenan Karaman je probao da iskreira priliku za svoj tim, ipak loptu koju je poslao bila je malo jača, pa je ostalo 0:0.

6. MINUT - Za sada se igra oprezno. Imobile je prvi koji je šutirao ka golu rivala, no nije bio precizan pa do promene rezultata u ranoj fazi utakmice nije došlo.

1. MINUT - Počelo je Evropsko prvenstvo u fudbalu!

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili