ZA MURINJA STVAR JE JASNA: "Gordi Albion" favorit za titulu šampiona Evrope

Novosti online

07. 06. 2021. u 17:56

EVROPSKO prvenstvo u fudbalu samo što nije počelo. Za razliku od nekih prethodnih, ovo će biti održano u nekoliko zemalja Evrope, što će biti poseban poduhvat uzimajući u obzir trenutno stanje sa pandemijom koronavirusa.

ЗА МУРИЊА СТВАР ЈЕ ЈАСНА: Горди Албион фаворит за титулу шампиона Европе

Foto: AP

Kao favoriti za osvajanje pehara ističu se pre svega Belgija, Francuska i Portugal.

Ali ako pitate čuvenog Žozea Murinja, za njega ove dve zemlje nisu glavni kandidati za pehar. Naprotiv, portugalski stručnjak stavio je na prvo mesto Englesku, uzevši u obzir da se završnica prvenstva igra upravo tamo. Ističe i pritisak koji raste na Gereta Sautgejta.

- Ovo je generacija prepuna dobrih igrača, neverovatni su. Zato Geretu Sautgejtu neće biti nimalo lako da odabere one koji će igrati. Pogledajte samo primer desnih bočnih igrača, toliko je izbora. Uz Brazil, najteže je verovatno selektoru Engleske zbog pritiska. Ali Sautgejt ima odličnog pomoćnika u Stivu Holandu i uveren sam da će doneti najbolje moguće odluke.

- Što se šansi tiče, grupni deo se igra u Engleskoj, polufinale je u Engleskoj, finale je u Engleskoj. Ako se nije dogodilo 1996. godine, mora sada. Kada će, ako ne sada? - rekao je Murinjo.

Dotakao se i reprezentacije koja nas je "odvojila" od Evropskog prvenstva - Škotske, koja je u penal lutriji u baražu obezbedila mesto među najboljim selekcijama Evrope.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024