LETE MILIONI PRE STARTA: Prelazni rok još nije počeo, a već su se desili veliki transferi

Đ. SAMOILOVIĆ

01. 06. 2021. u 21:03

MILIONI su poleteli, a prelazni rok još nije ni počeo, tako da je već sada jasno da ljubitelje fudbala čeka vrelo transfer leto. Da li će pući neka "stotka", gde će Hari Kejn, hoće li supertalentovani "klinci" Mbape i Haland napustiti sadašnje klubove?

ЛЕТЕ МИЛИОНИ ПРЕ СТАРТА: Прелазни рок још није почео, а већ су се десили велики трансфери

FOTO: AP

Sve su to pitanja na koja će navijači, novinari i ostali zaljubljnici u najlepšu igru dobiti odgovore najverovatnije posle EP (11. jun - 11. jul), mada su pojedini klubovi ovih dana već objavili završene poslove.

TOP 10

1. Upamekano (Lajpcig - Bajern) 42

2. Konate (Lajpcig - Liverpul) 40
3. Politano (Inter - Napoli) 19
4. Gvardiol (Dinamo - Lajpcig) 18,7
5. Mekeni (Šalke - Juventus) 18,5
6. Anhelinjo (M. siti - Lajpcig) 18
7. Danilo (Porto - PSŽ) 16
8. Traore (Empoli - Sasuolo) 16
9. Simakan (Strazbur - Lajpcig)15
10. Kobel (Štutgart - Borusija D.) 15
*U milionima evra, po "Transfermarktu"

Najupečatljiviji zasada, novčano gledano, jeste prelazak Dajoa Upamekana iz Lajpciga u Bajern, za 42 miliona evra. Iz tabele top deset već gotovih transfera, jasno se vidi da je Red Bulovo "mezimče" bilo i najaktivnije u prvom delu 2021, pošto su i Liverpulu prodali Ibrahimu Konatea (40 miliona), dok su kao zamenu dvojici štopera doveli talentovanog Joška Gvardiola iz Dinama i Mohameda Simakana iz Strazbura.

Takođe, pozajmica Anhelinja iz Sitija je pretvorena u otkup Lajpciga. Ni Barselona i Real nisu sedeli skrštenih ruku, već su iskoristili isteke ugovora Serhija Aguera i Davida Alabe i doveli ih bez obeštećenja, a Katalonci su pored Mesijevog kuma, potpisali i Erika Garsiju i Žoržinja Vajnalduma za tačno nula evra.

POJAČANjE David Alaba/FOTO: AP

Međutim, tek od 9. juna, kada startuje prelazni rok u Engleskoj, kao i od 1. jula, kada "prozore" otvaraju Francuzi, Italijani, Španci i Nemci, počinje prava "ludnica".

POSLEDNjE "STOTKE" 2019.

TRANSFERI Edena Azara iz Čelsija u Real (115) i Žoaoa Feliksa iz Benfike u Atletiko (127) su poslednja dva koja su prebacila brojku 100 miliona evropskih novčanica. Takođe, rekordni prelazak Nejmara iz Barselone u PSŽ 2017. za 222 miliona je i dalje neprevaziđen.

A tu će centralna figura biti Hari Kejn, koji je jasno rekao da želi iz Totenhema, što je razgalilo Pepa Gvardiolu i Siti koji godinama tragaju za napadačem njegovog kalibra. Cena engleskog špica, prema "Transfermarktu", iznosi 120 miliona i deluje da bi njegov prelazak mogao da probije magičnu granicu.

Isto bi mogli da učine i Kilijan Mbape (160 miliona), za kojim u Madridu čeznu već godinama, dok će prosci obigravati i oko Erlinga Halanda (110), koga hoće Real, Čelsi, Barsa...

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!