ZVEZDA PRAVI MOĆAN TIM: Terzić govorio o Arnautoviću, Prijoviću, Kolarovu, ali i Partizanu

Novosti online

31. 05. 2021. u 10:32

GENERALNI direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić gostovao je u Jutarnjem programu TV Prva gde je govorio o ambicijama kluba i transferima koji se spremaju ovog leta, a dotakao se i uspona kluba u prethodnih sedam godina.

ЗВЕЗДА ПРАВИ МОЋАН ТИМ: Терзић говорио о Арнаутовићу, Пријовићу, Коларову, али и Партизану

FOTO: AP

Terziću se nije dopalo što je razgovor u studiju počeo pitanjem o incidentu koji je Marko Gobeljić napravio u finalu Kupa Srbije, pa je poručio da postoje mnogo lepše teme u Zvezdi.

"Mediji su ti koji stalno promovišu negativne stvari, a ovo što smo mi uradili u Zvezdi za sedam godina će se izučavati na univerzitetima", poručio je Zvezdan Terzić i ponovio da je klub učestvovao u dve Lige šampiona, a dvaput je igrao i nokaut fazu Lige Evrope.

"Niko nije imao poverenja tada u Zvezdu. Klub je bio mrtav leš, a mi smo napravili klub koji igra Ligu šampiona. Mi smo sada 42. klub Evrope i ne znam koja kompanija iz Srbije može da se pohvali da je na tom nivou, da je 42. u Evropi. Mi smo ponos Srbije, izdigli smo se iznad svih", objasnio je generalni direktor prvaka naše zemlje.

Kako gleda na "večitog" rivala Partizana? Već je izjavio da nije tačna formulacija da bez jakog Partizana nema ni jake Zvezde...

"Kao sportista moram da poštujem Partizan kao večitog rivala, ali to što smo uradili - odmakli smo mnogo od njih i ne vidim kako mogu da nam bude konkurentni u skorije vreme. Mnogo je jača Zvezda, mi imamo svoje ciljeve i to je konstantno učestvovanje u Ligi šampiona i Ligi Evrope, kao i osvajanje titula u Srbiji", naveo je Terzić i uporedio Zvezdu s Partizanom.

Foto: M.Vukadinović

 

"Mi smo mnogo odmakli od njih, organizaciono i igrački...".

Na pitanje zašto to onda nije viđeno u poslednjem derbiju, Terzić je rekao da su igrači bili umorni posle teške i naporne sezone u kojoj su izgubili samo jednu utakmicu, a da je na kraju najvažniji rezultat - iako ni on kao navijač nije zadovoljan tom partijom u finalu Kupa.

Terzić je demantovao da Zvezda može da dovede Arnautovića ovog leta, ali je nagovestio da su ipak mogući transferi Prijovića i Kolarova koji se takođe već nedeljama dovode u vezu sa srpskim šampionom.

"Desio se nesporazum, Arnautović nije realan, razgovarao sam sa njegovim bratom i rekao da je želja, ali to nije realno i ima ugovor u Kini. U nekom doglednom periodu, za godinu-dve, možda nam se ukrste putevi", poručio je Zvezdan Terzić nakon što je i sam Arnautović izjavio da nije u ovom trenutku moguće da zaigra na "Marakani".

Foto EPA

 

Koliko je blizu Prijović? U procesu je raskida ugovora...

"Stav Zvezde je da ne govorimo o imenima koje želimo da dovedemo da ne bismo sebe doveli u inferioran položaj, tako da ću preskočiti odgovor, ali da se spremamo za Ligu šampiona i da ćemo imati najjači tim u 25 godina mogu da kažem".

"Nek navijači očekuju bolju i jaču Zvezdu nego ikada", poručio je Terzić.

Da li u toj Zvezdi ima mesta za Kolarova?

"Bili smo na ručku, Aleksandar Kolarov je moj prijatelj i moje dete, trasirao sam mu fudbalski put, imamo dobar lični odnos - da li će doći ili ne, ne mogu da kažem. Pričali smo, pametan je momak i za njega uvek ima mesta u Zvezdi. I sada kao igrača, ali mislim i jednog dana na rukovodećim pozicijama", naveo je direktor Zvezde.

Terzić je rekao i da je finansijska služba Zvezde procenila da je zbog korone ove sezone izgubljeno 22,5 miliona evra, ali da su sve finansijske obaveze ispunjene u roku. Istakao je da samo moćan tim generiše dobre rezultate, a oni velike prihode i da zato planiraju pojačanja.

Foto: EPA-EFE/STR

 

To ujedno znači i da neće biti odlazaka igrača koji su kostur tima.

"S obzirom da je naša želja da igramo Ligu šampiona ili Ligu Evrope - nećemo prodati nikoga ko je kostur tima. Ako dobijemo ponudu za mlade igrače, čiji odlazak se neće toliko osetiti... Imali smo ponudu za Mirka Ivanića, ali nismo hteli ni da razgovaramo. Benefit od Lige šampiona je veći nego transfer", rekao je Terzić i objasnio strukturu prihoda.

"Struktura prihoda je da 92% prihoda ostvarujemo iz inostranstva. To su sponzori (6 miliona evra), a ostalo je od inostranstva - bonusi od UEFA, ulaznice i imali smo oko 10-12 od transfera".

"Zvezda generiše 35-40 miliona godišnje", zaključio je on.


 


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri