KO JE PIKSIJEV SRBIN IZ NEMAČKE? Odbio Nemce zbog Srbije, uzor mu Vidić, a vatreni je navijač Partizana

Novosti online

28. 05. 2021. u 12:33

DRAGAN Stojković Piksi je na pozvao i nekoliko iznenađujućih imena za prijateljske mečeve sa Jamajkom i Japanom.

КО ЈЕ ПИКСИЈЕВ СРБИН ИЗ НЕМАЧКЕ? Одбио Немце због Србије, узор му Видић, а ватрени је навијач Партизана

Foto: Printskrin

A svakako broj jedan je Sava Aranađel Čestić. Ovaj 192 centimetra visoki štoper nemačkog Kelna, kojem je uzor Nemanja Vidić, izabrao je da ponese dres Srbije i našao se na spisku Dragana Stojkovića.

Nemci su bili ozbiljno zagrizli da oni uzmu mladog Srbina.

- Mnogo mi znači, lepa je stvar igrati za zemlju svojih roditelja. Poznajem nekoliko momaka iz reprezentacije, najviše sa okupljanja mlađih selekcija. Mislim da se u Srbiji ozbiljno radi s mlađim kategorijama, što i pokazuju rezultati reprezentacija, odnosno titule evropskog i svetskog šampiona – rekao je Sava Aranđel Čestić kada je pre nekoliko meseci dobio poziv mlade reprezentacije Srbije.

Čestić otkriva i otkud to da se zove baš Sava Aranđel (Nemci pišu Sava-Arangel).

- Sava, to je bila želja mojih roditelja. Aranđel, to ime mi je otac dao. Po Svetom Aranđelu, našoj krsnoj slavi. Ponosan sam na oba imena

Foto: Printskrin

 

Njegovi roditelji su iz Rume, a on otkriva kako je dobio poziv Fudbalskog saveza Srbije.

- Mene su u isto vreme pratili i Nemačka i Srbija, a Srbija je na moju veliku radost bila konkretnija. Imao sam poziv iz obe zemlje, ne krijem. Sve je išlo preko oca, on je razgovarao s ljudima iz FSS. Odlučilo smo da je za mene najbolje da igram za Srbiju.

Idol mu je Nemanja Vidić. 

- Nemanja Vidić! Bio je i ostao broj 1! Idol! Kako je on igrao za Junajted... Vidić je bio veliko ime u svoje vreme, igrač koji je rođeni lider, agresivan u duelima, neustrašiv. I danas gledam njegove klipove, učim od njega. Defanziva mu je bila savršena, a svaki nedostatak je nadoknađivao srcem.

Čestić je  ove sezone igrao u Bundesligi za Keln, upoznao je i srpske reprezentativce.

- Ima dosta naših igrača u Bundesligi i to je dobro. Kostić i Jović su Ajntrahtu, bore se za Ligu šampiona. Gaćinović je dobar u Hofenhajmu. Igrao sam direktno protiv Kostića, izuzetno je brz, dobar na lopti, ali nisam se ni ja dao. Posle utakmice smo popričali i zamenili dresove. Njegov dres mi je u ormanu, na posebnom mestu.

Otkrio je i za koga navija.

- Za Partizan! Cela moja porodica navija za Partizan, to sam primio od malih nogu. I onda postaneš Grobar (smeh). Iz mlađih kategorija reprezentacije poznajem Lazara Pavlovića i Filipa Stevanovića. Obećavaju mnogo, nadam se da će postati sjajni igrači.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)