ZVEZDINA TRKA ZA NAPADAČEM: Prijović sve bliži, u drugom planu su Dijeđua i Boni, bivši napadač Sitija

Z.Ć.

18. 06. 2021. u 20:45

OZBILjAN rival već na startu kvalifikacija za Ligu šampiona, naterao je čelnike crveno-belih da ozbiljno rešavaju najveći problem - dovođenje proverenog napadača. Crvena zvezda je ubrzala pregovore sa Aleksandrom Prijovićem, svojim prvim pikom u špicu.

ЗВЕЗДИНА ТРКА ЗА НАПАДАЧЕМ: Пријовић све ближи,  у другом плану су Дијеђуа и Бони, бивши нападач Ситија

Foto: N. Paraušić

Oni su ušli u završnu fazu i očekuje se da bi narednih dana trebalo da se okončaju, najverovatnije, na obostrano zadovoljstvo.

Posle odlaska Italijana Dijega Falčinelija, kome je istekla pozajmica iz Bolonje, srpski šampion je krenuo u ofanzivu na Prijovića, pošto je i on sam najavio da će raskinuti ugovor sa Al Itihadom iz Saudijske Arabije koji je potpisao do 2023. godine. Mnogo veći problem ispalo je Prijovićevo potraživanje, godišnju platu od milion evra, koju na "Marakani" ne mogu da mu isplate. Zato se pregovara kao bi se našlo neko optimalno rešenje, za Zvezdu je prihvatljivo da plata bude 600.000 uz veće bonuse u slučaju plasmana u Ligu šampiona.

Prijović je prva i najozbiljnija solucija, posle nje sve ostale. U drugom planu je priča da Zvezda razmišlja i o napadaču Bristol sitija Famaru Dijeđuu, kome ugovor sa članom engleskog Čempionšipa ističe 30. juna i od tada će biti slobodan u izboru nove sredine. Senegalski fudbaler je prošle sezone u svim takmičenjima odigrao 45 utakmica, postigao je 10 golova i tri puta je bio asistent. Brzonogi igrač je i meta turske Malatije.

Pojavila se vest da su crveno-beli zainteresovani i za bivšeg napadača Mančester sitija Vilfreda Bonija (32), koji je trenutno član Svonsija, ali je ta mogućnost daleko od realizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu