ZAVRŠENA RASPRAVA REM: Evo da li će se rijaliti i dalje prikazivati preko dana

V.C.S.

02. 11. 2020. u 17:35

ЗАВРШЕНА РАСПРАВА РЕМ: Ево да ли ће се ријалити и даље приказивати преко дана

Foto: YouTube printskrin

POSLE višečasovne rasprave članovi Saveta REM-a nisu danas usvojili Pravilnik koji bi omogućio da se ograniči emitovanje rijaliti programa na vreme posle 23 sata.

Kako "Novosti" saznaju, odnos glasova bio je četiri prema četiri, tako da će odluka od 21. septembra, kojom se formalno ograničava emitovanje kontroverznih emisija, i dalje ostati "mrtvo slovo na papiru".

Predlog je u septembru podneo Slobodan Cvejić, član Saveta REM-a, a da bi odluka o zabrani emitovanja tokom dana zaživela, Savet mora da izglasa nacrt Pravilnika o vremenu prikazivanja rijalitija, na koji će zatim mišljenje dati Ministarstvo kulture. Ministarstvo kulture, takođe, mora da da mišljenje i na predlog Zakona o ograničenju rijaliti programa, koji je Narodnoj skupštini podnelo Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

Na svojoj 221. redovnoj sednici REM je odlučio i da zatraži od nadležnih državnih organa utvrđivanje činjeničnog stanja iz njihovih nadležnosti u vezi sa radom i poslovanjem N1, a na zahtev dnevnog lista "Kurir". Takođe je usvojio i izveštaje o nepravilnostima u oglašavanju za maj, avgust i septembar, i pokrenuti su postupci za izircanje mera protiv TV Prva i Hepi TV.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)