BALAŠEVIĆEV SIN PRVI PUT NAKON OČEVOG ODLASKA: Ne postoji mesta za tugu, žalost, pa ni smrt

Novosti online

15. 04. 2021. u 08:14

ALEKSA Balašević otkrio je kako se bori sa velikim gubitkom koji je osetila njegova porodica pre skoro dva meseca, kada je preminuo njegov otac Đorđe.

БАЛАШЕВИЋЕВ СИН ПРВИ ПУТ НАКОН ОЧЕВОГ ОДЛАСКА: Не постоји места за тугу, жалост, па ни смрт

Foto: Printskrin/Zoran Lazarević

Aleksa je otkrio i detalje scenarija koji priprema za veliki filmski projekat, te priznao da je jedan od likova u filmu inspirisan pesmom njegovog oca „Čovek sa mesecom u očima“.

Iako nije bio preterano voljan da otkriva detalje, priznao je da zahvaljujući činjenici da mu je otac utabao put svojom slavom, on sada može da se posveti i radu u filmskoj industriji.

- Snimanje filma očekujemo sledeće godine. Novi Sad zaslužuje moderni igrani visokobudžetni prvi film o sebi, a zatim borci, kao što rekoh, nečiji sinovi, muževi, očevi koji su za vreme korone ispunjavali ili odlagali svoje snove u tom ringu bez publike... Novi Sad zaslužuje da ima takav film, mogu slobodno reći, međunarodne visokobudžetne produkcije. Zahvaljujući svemirskoj veličini mog velikog oca, imam odlične pregovore sa jednom državom na drugom kontinentu u kojoj bi trebalo takođe da se snima - rekao nam je Aleksa, a potom se dotakao i svog velikog gubitka.

- Ja nikad nisam ostao bez oca. Naopako. Kad je moj otac u pitanju, ne postoji mesta za tugu, žalost, pa ni smrt. Mnogi to ne razumeju, ali ne mogu da im dočaram. To je neki osećaj koji zaista sam sebi ne mogu da opišem. Bogu hvala pa je tako - bilo je sve što je mladi Balašević rekao o svom pokojnom ocu, a onda dodao kako izgleda njegova životna borba nakon svega.

- Borba počinje rođenjem, a pitanje je da li se završi sa umiranjem. Za nas koji verujemo u boga živih, možda borba traje večno. Borba od nas vekovima traži ako želi da bude upamćena da je učinimo onakvom kakva ona jeste. Poštena i veličanstvena - kaže on.

Aleksa se ozbiljno posvetio radu na filmu i na taj način okupira svoje misli.

- Film prati nekoliko različitih ljudi sa više životnih megdana koji vode. Glavni lik je, naravno, inspirisan klasičnim idolom mladih i onih koji se bore za bolje sutra - kaže on.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)