"TOZOVAC JE PRVI I NAJBOLJI!" Miroslav Ilić tuguje zbog smrti kolege

Novosti online

06. 04. 2021. u 10:38

PEVAČ Predrag Živković Tozovac preminuo je u 85. godini od posledica korone virusa. Kolega Miroslav Ilić tužan je zbog smrti Tozovca koga smatra prvim i najvećim na našim prostorima.

ТОЗОВАЦ ЈЕ ПРВИ И НАЈБОЉИ! Мирослав Илић тугује због смрти колеге

Foto P. Milošević

- On je za mene prvi i najbolji. Pomerio je kriterijume u ovom zanatu, pre svega mislim smisao za humor, mangupluk i kao autor, izvođac, posle možeš da ređaš kako hoćeš, ali on je bio prvi. Poslednji put smo se videli na snimanje novogodišnjeg programa - rekao je sa setom Miroslav Ilić. 

Tozovac je bio srpski kompozitor, tekstopisac, harmonikaš i pevač narodne i folk muzike, najpoznatiji po pesmama „Tražiću ljubav novu“, „Vlajna“, „Jesen u mom sokaku“, "Mirjana", "Ti si me čekala", „Violino ne sviraj“ „Ovamo Cigani“, „Oči jedne žene“, "Prazna čaša", "Jeremija" i drugima. Rođen je 22. januara 1936. godine u Kraljevu.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Dragan

07.04.2021. 08:07

Zbog Tozovca sam zavoleo ovu vrstu muzike i nakon dugogodišnjeg slušanja i upoređivanja mnogih izvođača moje lično mišljenje je da je on klasa iznad svih jer je kompletan: talenat, divan glas, divni tekstovi, aranžmani, čista muzika. Kompletan autor! Zato ga kolege i proglašavaju za najvećeg!!