SINAN JE PESMOM SEBI PODIGAO SPOMENIK: Rođak čuvenog pevača o komentarima da skoro tri godine Sakić nema spomen obeležje (FOTO)

V.MITRIĆ

03. 04. 2021. u 23:22

ZANE Šaulić ogorčen je mnogobrojne komentare, posebno zlurade, jer popularnom folk pevaču Sinanu Sakiću, njegovom najbližem rođaku, još nije podignut spomenik na Muslimanskom groblju u Loznici, mada je umro pre skoro tri godine.

СИНАН ЈЕ ПЕСМОМ СЕБИ ПОДИГАО СПОМЕНИК: Рођак чувеног певача о коментарима да скоро три године Сакић нема спомен обележје (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Šaulić, koji redovno posećuje rođakovu večnu kuću, kaže da je, „u najmanju ruku neprimereno da se komentarišu takve stvari, koje se tiču, jedino, njegove najuže porodice i odnosa koji u njoj vladaju“. Ružno je, kaže on, „pa i grešno po popularnog pevača, rođenog Lozničanina, što se ljudi petljaju u odnose u Sinanovoj najužoj porodici, utoliko pre što joj je on bio posvećen, svim srcem, do poslenjeg daha i svi su živeli dobro“.

- Šta mene briga što nema spomenika, jer to pravo da ga podižu imaju njegova supruga i deca, a na meni kao i drugima koji smo ga voleli, koji ga i sada volimo i rado ga se sećamo, da čuvamo njegov svetao lik - kaže Šaulić. - Sinan je obožavao mog oca Agana, koji je rođeni brat njegove majke Đulkice Đulke, kao i sve nas. Meni je, ko zna koliko puta govorio, da hoće da počiva, isključivo, u Loznici, koju je mnogo voleo i da sve bude po našim, lozničkim adetima, kako je i bilo. I bila je sahrana za pamćenje. Lozničani, i građani i vlast, na najdostojanstveniji način su ga ispratili sina.Njegove pesme se pevaju na sve strane. U gradu na više zgrada iscrtani su murali sa njegovim likom. Njegov mezimac, sin Medo, koji živi u Tuzli, peva „kao slavuj“. Sav je po talentu na muziku na Sinana, ali i dedu Rašida, koji je bio vojni muzičar.

Sve to su, kaže Zane Šaulić, „veće Sinanova znamenja od svakog kamena“. Zato smatra da je pesma njegovom rođaka izgradila njemu za života veliko muzičko, umetničko i ljudsko znamenje koje je veće od Srbije, bivše nam zajedničke države, SFRJ, i Balkana“.

- Gde god se čuje Sinanova pesma, a čuje se, Bogu hvala, na sve strane, to je njegovo znamenje, to treba svi da shvate, a mnogi i shvataju i razumeju i uživaju u delu tog velikog pevača i čoveka - poručuje Šaulić.

Foto: V. Mitrić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri