U NOVOM SADU OSVANUO NOVI MURAL POSVEĆEN BALAŠEVIĆU: NJegova ćerka Jovana oduševljena, a iza svega se krije fantastična priča (FOTO)

Novosti online

06. 03. 2021. u 19:20

У НОВОМ САДУ ОСВАНУО НОВИ МУРАЛ ПОСВЕЋЕН БАЛАШЕВИЋУ: Његова ћерка Јована одушевљена, а иза свега се крије фантастична прича (ФОТО)

Foto: Ata images

U Novom Sadu naslikan je još jedan mural u čast čuvenog kantautora Đorđa Balaševića.

Evo kako izgleda, a donosimo vam i reakcije Jovane Balašević, ćerke legendarnog umetnika, koja se tim povodom oglasila na Instagramu.

Jovana Balašević je sa oduševljenjem ispratila vest o novom muralu u čast njenog oca Đorđa Balaševića koji je preminuo 19. februara ove godine u Novom Sadu, u 67. godini.

Jovana je sa mnogo ljubavi objavila na Instastoriju vest da od danas Novi Sad krasi još jedan mural sa likom Đorđa Balaševića.

Mural na Limanu 2, u Fruškogorskoj ulici kod broja 30, delo je dvadesetsedmogodišnjeg Denija Božića iz Doboja, koji je u Novi Sad doao upravo zbog želje da napravi jednu ovakvu sliku. U sprskoj Atini boravi prvi put, a došao je na poziv vlasnika obližnjeg kafića.

Foto: Printskrin

- Poslednjih šest godina, nakon poplava, radim murale, uglavnom u Doboju. Ovo mi je ipak posebna prilika i drago mi je što radim mural posvećen takvom umetniku kao što je Balašević - rekao je autor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Deni Bozic (@denibozic)

Božić je i autor murala u Doboju, a inspiracija je bila ista, legendarni kantautor Đorđe Balašević.

Murali su još jedan način da oni koji vole Balaševiću muziku, pokažu koliko im je ovaj umetnik značio.

Foto: Printskrin

Novi Sad

Slika sa likom Balaševića nalazi se tako i u Kovinu, otkrila je Jovana na Instagramu.

Foto: Printskrin

Kovin

Novi Sad se na veličanstven način oprostio od Đorđa Balaševića koji je u krugu porodice sahranjen na Gradskom groblju, u svom rodnom gradu.

Oprostio se uslovno rečeno, jer će veza između Novosađana i muzike Balaševića trajati zauvek. Isto se može reći i za njegovu publiku u celom regionu.

(Blic žena)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)