LEGENDA KOJA ŽIVI: Biografija Kurta Kobejna iz pera njegovog menadžera Denija Goldberga

V.N.

03. 03. 2021. u 11:34

ЛЕГЕНДА КОЈА ЖИВИ: Биографија Курта Кобејна из пера његовог менаџера Денија Голдберга

Foto Promo

JOŠ jedno rok štivo pojavilo se u našim knjižarama - biografska knjiga "Služeći slugu: Kobejn, legenda koja živi" ("Vulkan"), o jednom od najvećih bendova svih vremena "Nirvani" i njenom vođi, iz pera Denija Goldberga, menadžera i bliskog prijatelja Kurta Kobejna.

Naziv knjige "Služeći slugu" je omaž pesmi "Služite sluge" koju je Kobejn napisao za treći i poslednji "Nirvanin" album In utero.

Čitalac će u knjizi otkriti sve o Kobejnovoj genijalnosti i ambicijama, ali i prenaglašenoj saosećajnosti, koja je neminovno vodila do teških misli koje su ga obuzimale. Saznaće iz prve ruke kako je album Nevermind postigao nezapamćen uspeh, a od "Nirvane" napravio najuspešniji rok bend na svetu, kako je Kurt upoznao Kortni Lav kojom se oženio i sa njom dobio ćerkicu Fransis Bin, kao i njegovu javnu borbu sa zavisnošću, okončanu njegovom tragičnom smrću u 27. godini (pucao sebi u usta iz sačmare).

- Nisam mogla da je ispustim iz ruku. Svaki ljubitelj muzike želeće ovu knjigu, a svaki obožavalac "Nirvane" mora da je ima - rekla je DŽoan DŽet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)