DAME U PLAVOM ZAVODE RED: Premijera evropskih krimi-drama "Smrtonosni Tropi" i "Petra" na kanalu Foks krajm

V. N.

03. 01. 2021. u 11:11

POČETAK 2021. godine na kanalu Foks krajm biće u znaku premijernih evropskih kriminalističkih serija, u kojima će red i zakon štititi dame u plavom. Posle misteriozne triler-drame "Bilo ih je desetoro" (sredom u 22.00), iz Francuske nam stiže još jedan popularni TV krimić. Reč je o prošlogodišnjoj detektivskoj seriji "Smrtonosni tropi" (četvrtkom od 22.00), koja je u rodnoj zemlji oborila sve rekorde gledanosti.

ДАМЕ У ПЛАВОМ ЗАВОДЕ РЕД: Премијера европских крими-драма Смртоносни Тропи и Петра на каналу Фокс крајм

Foto Promo

Uzbudljiva radnja vodi nas na tropsko francusko ostrvo Martinik, smešteno u istočnom delu Karipskog mora, gde dve detektivke udružuju snage kako bi rešile neke od najbrutalnijih ubistava. Melisa je brižna, empatična i miroljubiva. Zakon je za nju uvek na prvom mestu. Gale je sušta suprotnost - eksplozivna, poletna i preduzimljiva. A da bi rešila slučaj i zločinca strpala iza rešetaka, ne ustručava se da, ponekad, zaobiđe neke propise. Uprkos tome što su različite, obe su spremne da lični život ostave po strani i fokusiraju se samo na posao kako bi pravda bila zadovoljena. Prva sezona "Smrtonosnih tropa" ima osam epizoda, a glavne uloge tumače Sonia Rolan (Melisa), Beatris de la Bulaje (Gale), Žulijan Beramis, Bendžamin Duba-Paris, Antoaneta Žiret i Valentin Papodof. Premijera drugog ciklusa najavljena je za februar u Francuskoj, a serija je obnovljena i za treću i četvrtu sezonu.

Od poznate italijanske spisateljice Alisije Himenez Bartlet stiže nam 8. januara, u 22.00, ovogodišnja serija "Petra", koja kroz četiri epizode od 120 minuta oživljava popularnu detektivku iz nagrađivanih kriminalističkih romana. Petra Delikato (Paola Kortelezi) je bivša pravnica koja je preko noći odlučila da napusti i karijeru i supruga, i započne novi život. Iz Barselone odlazi u Đenovu, gde igrom sudbine biva bačena na prvu liniju fronta - počinje da se bori protiv kriminala. Rame uz rame sa policajcem starog kova Antoniom Monteom (Andrea Penaki). Ovaj dvojac potpuno različitih karaktera povezuje zajednička odlučnost u potrazi za istinom. To je ono što ih čini iznenađujuće dobrim tandemom, dok se suočavaju sa kriminalcima đenovskog podzemlja. Petra je privatno pravi vuk samotnjak. Smatra da je ljubav precenjena, više voli da živi sama i bude verna samo sebi. Ona je snažna i nepredvidiva, i odbacuje bilo kakav kompromis.

Foto Promo

- Nikada nisam bila toliko uzbuđena kao kada nas je Alisija Himenez Bartlet posetila na snimanju. Čak ni kada sam nastupala na Sanremu - priznaje glumica Paola Kortelezi, koja je u rodnoj Italiji jednako popularna i kao pevačica. - Petra je baš onakva žena kako sam sebe zamišljala u tinejdžerskim danima. Nažalost, ne ličimo mnogo, ali volela bih bar na jedan dan da budem ona. Biti slobodan poput nje je san. Ona je izabrala da živi svoju slobodu.

"Petra" je zamišljena kao mini-serija, ali nakon što je proglašena za najgledaniji TV program na italijanskoj televiziji Skaj Sinema Uno u poslednje četiri godine, na insistiranje publike biće snimljen nastavak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SA OVIM PEVAČEM JE PREMINULA VODITELJKA PINKA BILA U BRAKU: Imali su dvoje dece, a razišli se pre manje od godinu dana