KO ĆE BITI KRISTL, A KO ALEKSIS? Gledaćemo domaću verziju kultne sapunice “Dinastija”, u toku izbor glumaca

M. J.

26. 12. 2020. u 20:20

SVE nas je iznenadidala nedavna informacija Gorana Stamenkovića iz "Emoušna".

КО ЋЕ БИТИ КРИСТЛ, А КО АЛЕКСИС? Гледаћемо домаћу верзију култне сапунице “Династија”, у току избор глумаца

Foto: Promo

Ova produkcijska kuća je otkupila prava za "Dinastiju", jednu od najgledanijih serija ikada u svetu koja se od 1981-1989. emitovala na TV mreži Ej-Bi-Si, a kod nas sredinom 80-ih na prvom programu Radio-televizije Srbije.

"Emoušn" je u velikom zamahu sa kastinzima za glavne glumce koji će igrati junake poznate porodice industrijalaca Karington i u februaru godine koja dolazi planiran je početak snimanja. Svi sa nestrpljenjem iščekuju da saznaju ko će glumiti srpkog Blejka, Kristl, Aleksis, Stivena, Felon. Kako TV Novosti saznaju, serijal "Dinastija" (na srpski način) emitovaće se na RTV PINK.

Telenovela "Dinastija", u tada socijalističkoj državi, bila je jedan od prvih susreta šire publike sa svetom glamura, luksuza, ogromnog bogatstva. Do tada zatvorena vrata bogatih američkih industrijalaca i naftaša širom su se otvorila i naša publika je "gutala" sve što se dešavalo u "Dinastiji", imajući utisak da viri u skriveni život bogatih i moćnih. Vile, skupi automobili, luksuzan nakit, način života prebogate naftaške porodice iz Denvera bio je opijajuć za publiku sa ovih prostora. Naše žene bile su oduševljene stajlingom Aleksis i Kristl, i potpuno zanesene pokušale da ih oponašaju. Kuriozitet vezan za ovu seriju je i što je glavna "zlica" u seriji, Aleksis, koju je sjajno na male ekrane donela glumica "britanske škole" DŽoan Kolins, postala omiljena kod publike.

Tvorci serije su čuveni producenti Ričard i Ester Šapiro, a producent Aron Speling. Koliko je serija bila uspešna, govori i podatak da su Šapiro i Speling postali jedni od najbogatijih i najuticajnijih ljudi u Holivudu. U devet sezona emitovano je 220 epizoda. "Dinastija" je nominovana za "Zlatni globus" za najbolju dramsku TV seriju, svake godine, a osvojila ga 1983. Uz seriju se pokrenula čitava jedna nova industrija - uspešna linija modnih i lusuznih proizvoda. Glavni glumci bili su DŽon Forsajt, Linda Evans, DŽoan Kolins, Heder Loklir, DŽon DŽejms, DŽek Koleman, Al Korli i mnogi drugi. Za većinu glumaca ovo je bio vrhunac njihovih karijera.

Imajući u vidu rekorde gledanosti i interesovanja za originalnu "Dinastiju", pa i istoimeni rimejk popularne sapunice koja se na striming platformi "Netfliks" prikazuje u 188 zemalja, a uvrštena je i u Ginisovu knjigu rekorda kao najgledanija sapunica za 2019. godinu, srpska verzija će svakako biti TV hit.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

SMOKI IM BIO KAO OTAC, ALI NIJE SVE BILO BAJNO: Bes na snimanju iskaljivali na nama! Katarina Radivojević htela da napusti glumu