PREMINUO ČUVENI JUGOSLOVENSKI MUZIČAR: Izgubio bitku sa koronom, učestvovao i na Evroviziji (VIDEO)

Tanjug

05. 12. 2020. u 22:35

ПРЕМИНУО ЧУВЕНИ ЈУГОСЛОВЕНСКИ МУЗИЧАР: Изгубио битку са короном, учествовао и на Евровизији (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

SLOVENAČKI muzičar i kompozitor, osnivač grupe "Pepel in kri" Tadej Hrušovar preminuo je u 74. godini od posledica korona virusa u Ljubljani, javljaju slovenački mediji.

Hrušovar, poznat pod nadimkom Dejvi, nastupio je s grupom "Pepel in kri" (Pepeo i krv) na Evroviziji 1975, kad su s pesmom "Dan ljubezni" (Dan ljubavi) predstavljali tadašnju Jugoslaviju.

Na Evroviziji u Zagrebu 1990. godine grupa je pevala prateće vokale pobedničkoj pesmi "Insieme" italijanskog autora Tota Kotunja.

Hrušovar je bio autor brojnih hitova 70-ih i 80-ih godina, a napisao je više od 400 kompozicija za različite izvođače.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Vlado

06.12.2020. 14:30

Bio je član i osnivači grupe Bele vrane još šezdesetih godina. Meni kao klincu taj je sastav imao bolje hitove od njihovog nastavka Pepel in kri. Presenačenja i Mačak u vreći bili su hitovi u cijeloj Jugoslaviji. Nama dečkima sviđale su se cure u grupi-Ditka Haberl i Doca Marolt. Ova posljednja kod nastupa grupe jedne subote(68. ili 69.) u nekoj emisiji (ili festivalu) bila je u nekoj oskudnoj haljinici (gotovo kombineu) . Zašto pamtim da je bila subota?Drugi dan,u nedjelju ujutro iza mise imali smo vjeronauk za srednjoškolce i glavna tema bio je njen nastup na televiziji i kako je bila oskudno odjevena. Evo čovjek zapamti ponekad svakakvu trivijalnost.