TOPLA LJUDSKA PRIČA: Stiže nam serija "Mama i tata se igraju rata"

J. BANjANIN

09. 10. 2020. u 08:29

DOGODOVŠTINE porodice Radisavljević, koju je publika upoznala u rediteljskom debiju, Gordana Kičića, filmu "Realna priča", gledaoci RTS moći će da prate u seriji "Mama i tata se igraju rata", od 17. oktobra.

ТОПЛА ЉУДСКА ПРИЧА: Стиже нам серија Мама и тата се играју рата

Foto: Ž. Knežević

Autor ovog ostvarenja, Gordan Kičić, režirao je prvih pet od 10 epizoda, dok režiju ostalih pet nastavaka potpisuje Vladimir Tagić. Scenario je nastao po motivima filmske priče Miroslava Momčilovića, a scenaristi su Vladimir Simić, Marko Manojlović i Katarina Mitrović. Članovi ekipe i novinari, juče su imali priliku da pretpremijerno vide dve epizode, u bioskopu "Roda Sinepleks".

- Film, koji smo gledali pre skoro godinu dana, dobio je oblik igrane televizijske serije u žanru dramedije. Publika će videti sjaj i bedu glumačkog posla, koje Gordan Kičić dobro poznaje, ne samo kao lik glumca, nego i iz života. Zahvaljujem se ekipi što je napravila ovako toplu ljudsku priču, koja će nam uliti malo vedrine u ovom neizvesnom vremenu - naglašava Marko Novaković, odgovorni urednik Domaćeg serijskog i dramskog programa RTS.

Gordan Kičić i Nina Janković Jočić, igraju supružnike Veljka i Jadranku, čiji brak se posle nekoliko godina našao u ozbiljnoj krizi. Veljko je glumac, koji još čeka veliku ulogu, a Jadranka arhitekta, koja gotovo sama nosi odgovornost zajedničkog života na leđima, dok njihova jedinica Vida, koju je dočarala malena Lena Lazović, ima poteškoća sa govorom.

Reditelj Vladimir Tagić objašnjava da između filma i serije postoji razlika: - Radnja prvih epizoda dešava se oko Nove godine, a poslednjih pet epizoda, šest meseci kasnije i fokusirani su na Vidin rođendan. Videćemo kako jedna specifična porodica pokušava da nastavi život i kako su se junaci pronašli u novim ulogama, koje su nastale protokom vremena.

Foto: Ž. Knežević

Branimir Brstina, Milica Mihajlović, Nina Janković Dičić, Gordan Kičić i Vanja Ejdus

Ključ ove dramatične porodične priče je komedija, ističe Kičić, koji dodaje da su protekle tri godine odvojeno radili na filmu i seriji: - Pretprošle zime snimali smo film i prvi deo serije, a drugi deo smo napisali i snimili prošlog leta. Veoma sam uzbuđen i radostan što ćemo napokon pokazati publici ono na čemu smo predano radili.

MNOGO NOVIH LIKOVA

GLUMICA Nina Janković Jočić kaže da joj je drago što će publika imati priliku da bolje upozna Jadranku i njene prijatelje i roditelje.

- Samim tim verujem da će im moj lik biti zanimljiviji i simpatičniji i da će ga bolje prihvatiti. U prvim epizodama ima mnogo novih likova i baš zbog toga, onima koji su gledali film, neće biti nimalo dosadno.

Uloge tumače i Branimir Brstina, Milica Mihajlović, Nebojša Ilić, Vanja Ejdus, Jovana Gavrilović, Svetozar Cvetković, Katarina Gojković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri