ŠTA JE TO U ŽIVOTU ŠTO SE ZOVE TUGA? U Herceg Novom nastavljeno snimanje filma "Toma"

V.V.

16. 09. 2020. u 19:43

NAKON snimanja u Beogradu ekipa filma "Toma" stigla je u Herceg Novi.

ШТА ЈЕ ТО У ЖИВОТУ ШТО СЕ ЗОВЕ ТУГА? У Херцег Новом настављено снимање филма Тома

Novosti

Četiri dana boraviće u gradu i snimati nastavak priče o Tomi Zdravkoviću, jednom od najvećih boema jugoslovenske muzičke scene. Prema rečima Dragana Bjelogrlića, producenta i jednog od scenarista taj deo priče odnosi se na izbor za Mis Jadrana koji je organizovan u Crnoj Gori, na Ostrvu cveća.

Novosti

- To je priča koja se odnosi na njegovu treću suprugu, koja je pobedila na ovom izboru. Toma je bio u žiriju i kako njemu nije bio problem da se oženi, oni su se brzo venčali, za nekoliko dana. Posle tog braka počela je drama i napisana je pesma "Dotak`o sam dno života" kazao je Bjelogrlić tokom sureta sa novinarima.

Herceg Novi je izabran za snimanje zbog lokacija i gostoprimstva ali i spremnosti da grad pomogne ovom projektu, rekao je Bjelogrlić, koji se danas sastao i sa hercegnovskim gradonačelnikom Stevanom Katićem.

Novosti

Milan Marić koji igra Tomu Zdravkovića ponovio je da je za njega Toma bio jedinstvena ličnost i po tom njegovom ljubavnom i privatnom burnom životu, prijateljstvu sa alkoholom, ženama, kockom.

- Sve to nekako prati Tomu - kazao je Marić, duhovito odgovarajući i na pitanje kako "donosi" pesmu u film.

Novosti

- Volim da pevam ali me teško slušati! Za taj muzički deo zadužen je Željko Joksimović i sve numere koje budu izvođene pevaće profesionalni pevač –objasnio je Marić.

Prema njegovim rečima film nije prikaz Tominog života već pokušaj da se objasni tuga, dert, boemstvo koje je nosio i u životu i u pesmama.

Prijem kod gradonačelnika

- On je stvarno živeo ono što je pevao i verovatno su te pesme žive i dan danas jer se on nije folirao. Šta je to u meni što se zove tuga, to je vodilja našeg filma - zaključio je mladi glumac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024