BIO JE SIMBOL JEDNE EPOHE: Milan Marić o ulozi Tome Zdravkovića, njegovoj muzici, kafani i vremenu boema

V.N.

20. 08. 2020. u 09:15

U ČETVRTU deceniju života Milan Marić zakoračio je u liku legendarnog pevača Tome Zdravkovića.

БИО ЈЕ СИМБОЛ ЈЕДНЕ ЕПОХЕ: Милан Марић о улози Томе Здравковића, његовој музици, кафани и времену боема

V. Danilov

Iako će mu glas u igranom filmu "Toma", kao i u potonjoj seriji, pozajmiti profesionalac, da bi svedočio o životu najvećeg boema jugoslovenske narodne muzike i mogao da uđe u, i pod, kožu Tome Zdravkovića, Marić je dugo uvežbavao i pevanje i sviranje. Više o tome otkriva nam u sutrašnjem broju "TV novosti":

- Već mesecima se pripremamo jer osećamo veliku odgovornost. Donosimo priču o životu malog čoveka iz provincije, koji vremenom izrasta u velikog umetnika i ulazi u legendu, kao simbol jedne epohe. Tokom priprema, pregledali smo obilje materijala o Tomi, javno dostupnog i iz privatnih arhiva. Razgovarali smo sa mnogo njegovih kolega, prijatelja, članova porodice, poštovalaca.

Ekskluzivno, oskarovka Marša Gej Harden, otkriva da je uloga Matilde u seriji "Okoreli" pisana za nju...

- Kada sam prvi put dobila ponudu od Elvuda Rida, koji je autor ovog projekta, nisam ništa znala o tome što ćemo videti u seriji. Pročitala sam scenario i opis mog lika i upitala Rida: "Matilde, uopšte nema u prvih stotinu strana romana, zar ne"? On mi je na to odgovorio da sam u pravu i da taj lik piše isključivo za mene.

Humorističku seriju "Zlatni dani", po scenariju Gordana Mihića, a u režiji Marka Sopića, od jeseni, gledaćemo na Pinku:

- Na prvo čitanje, shvatio sam da je u pitanju romantična komedija i da ne pravimo klasičnu formu porodične komedije o paru, koji već ima svakodnevne probleme. Priča se nadograđuje na to što su oni sveži, iako su na početku četrdesetih godina života. Baš to me je povuklo da napravimo zanimljivu humorističku seriju - objašnjava reditelj.

U ekskluzivnim intervjuu, razgovarali smo sa Lukom Perdijem i Džasintom Berns, iz serijala "Australijska spasilačka ekipa"...

- Sve je počelo pre nekoliko godina kada smo bili na zadatku u Kvinslendu, gde smo ljudima posle velike oluje pomagali da izvuku brod zaglavljen u blatu. Slučajno, tu su se zadesili i naši današnji producenti. Naš posao učinio im se vrlo zanimljivim i odmah su poslali filmsku ekipu da probamo, da sa njima snimimo ono što bi se moglo nazvati pilot-epizodom. Tako je sve počelo - otkriva nam Luk.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)