SRBIN POBEDNIK MUZIČKOG FESTIVALA U BUGARSKOJ: Profesoru norveškog jezika prvo mesto na međunarodnom festivalu "Rečne note"

Јелена Стојковић
Jelena Stojković

29. 08. 2020. u 08:39

STEFAN Zdravković, dvadesetšestogodišnji profesor norveškog jezika koji živi i radi u Beogradu, pobednik je čuvenog međunarodnog muzičkog "Rečne note" koji se u Bugarskoj održava već 19 godina, a ove godine zbog epidemiološke siituacije strani učesnici iz celog sveta takmičili su se online.

СРБИН ПОБЕДНИК МУЗИЧКОГ ФЕСТИВАЛА У БУГАРСКОЈ: Професору норвешког језика прво место на међународном фестивалу Речне ноте

Privatna arhiva

Ovo je prvi put da je Srbija uzela prvo mesto na ovom takmičenju.

- Stvarno mi je draga pobeda na ovom muzičkom festivalu. Bio sam jedini predstavnik iz Srbije u velikoj konkurenciji – kaže za Novosti ovaj mladi umetnik.

Zdravković kaže da mu je drago da je uživao poverenje Olge Marković koja u saradnji sa Nikijem Tikilijevim organizuje odlazak naših pevača kako na ovaj tako i na mnoge druge festivale.

Privatna arhiva

Mladi umetnik izazvao je pažnju javnosti kada je nedavno, sa velikim uspehom, predstavljao Srbiju na internacionalnom umetničkom festivalu u Belorusiji.

Na "Slavjanskom bazaru", kao i na festivalu u Bugarskoj pevao "April u Beogradu" i "Dream on" i definitivno osvojio srca publike i organizatora. Učešće na festivalu u Belorusiji pokazalo mu je da će po svemu sudeći katedru zameniti mikrofonom.

- Taj festival mi je na neki način bio odskočna daska. Otvorio je neke nove horizonte, pružio nove prilike, ali o svemu tome kada se desi – priča pevač.

Stefan Zdravkovć rođen je u Vranju 1993. godine, a već 2002. seli se u Beograd gde započinje svoje školovanje. Već dve godine radi kao profesor norveškog jezika, koji je završio na odseku za skandinavske jezike Filološkog fakulteta u Beogradu.

 
PRVAK

Muzikom je počeo da se bavi još u srednjoj školi, kada je osnovao svoj prvi bend i od tada je aktivno u muzici kao pevač, bubnjar i gitarista.

Paralelno sa muzikom Stefan Zdravković se od detinjstva bavio sportom, tako da je bivši prvak Srbije u karateu, nosilac je crnog pojasa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati