MLADE NADE NAŠE KINEMATOGRAFIJE: Snima se serijal o studentskom filmu "Rani kadrovi"

M. J. M.

05. 08. 2020. u 08:17

SNIMANjE novog serijala pod nazivom "Rani kadrovi", počinje danas u neobičnom umetničkom prostoru Ciglane u Beogradu, a po ideji autora Marka Novakovića, urednika Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa Radio-televizije Srbije.

МЛАДЕ НАДЕ НАШЕ КИНЕМАТОГРАФИЈЕ: Снима се серијал о студентском филму Рани кадрови

Marko Novaković i mladi autori / Foto RTS

Scenario potpisuje Srđan Vučinić, a režiju Marko Jeftić. Emitovanje je planirano za jesen, na Drugom programu Javnog medijskog servisa. Od marta iduće godine, sve emisije serijala biće dostupne gledaocima i na platformi RTS Planeta.

Na ovaj način, studenti filmske režije Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu predstaviće nam svoja ostvarenja različitih senzibiliteta i poetika. Više o mladim autorima i njihovim delima, saznaćemo kroz dijaloge moderatora sa studentima i članovima njihove autorske ekipe, sa kojima su sarađivali na realizaciji svojih ispitnih filmova.

U svakoj emisiji biće prikazan jedan ili dva filma, a posle projekcije ćemo čuti i analizu eminentnog gosta-kritičara. U prvoj sezoni biće predstavljena klasa filmske režije koja je upisala FDU 2016. godine i nalazi se pred realizacijom svojih diplomskih filmova, pod budnim okom mentora, profesora Darka Bajića.

Mentor profesor Darko Bajić / Foto RTS

U osam emisija, upoznaćemo se sa radovima mladih nada srpske kinematografije, Sinišom Cvetićem, Nikolom Stojanovićem, Ninom Ognjanović, Brankom Andrićem, Davidom Jovanovićem, Dorotejom Kovačević i Lukom Mihailovićem.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije