EPILOG DRAME NA HVARU: Ko je pretukao poznatog srpskog reditelja

DRAMA na ostrvu Hvar, gde je trebalo da bude snimljena srpska istorijska telenovela "Jugoslovenka", za televiziju Pink, kulminirala je do te mere da je policija privela Veljka Drinkovića, vlasnika vile gde se smestila ekipa, nakon što je uz dva batinaša pretukao scenaristu i reditelja Romana Majetića.

ЕПИЛОГ ДРАМЕ НА ХВАРУ: Ко је претукао познатог српског редитеља

V.N.

Naime, iako je ekipa serijala platila unapred 30.000 evra za najam vile, Drinković je stalno vršio pritisak na njih, pretio im, i na kraju upao u vilu i reditelju uzeo hiljadu evra, a dvojica iz njegove pratnje su porazbijala vrednu tehniku. Odmah je reagovala policija, ali je i dalje neizvesno šta će dalje biti i kako je uopšte moguće da lokalni nasilnik, poznat i pre po incidentima, tako nešto uradi nakon što je najam vile uredno plaćen.

Reagovao je i načelnik Opštine Jelsa Nikša Peronja koji tvrdi da je Veljko Drinković osramotio hrvatski turizam, ostrvo Hvar i grad Jelsu, i da je reč o čoveku koji ne preza ni od čega.

- Ozbiljno preti svima, pa i meni - tvrdi načelnik i dodaje da Drinković angažuje batinaše i neovlašćeno prisvaja tuđe stvari. - Jelsa i Hvar su otvorena mesta i miroljubive destinacije. Svi se trude da se filmska ekipa oseća prijatno, a pohlepnim, nekulturnim i agresivnim pojedincima, kakav je Drinković, poručujem da neće proći, no pasaran.

V.N.

Tekst potpisa

Načelnik poziva i hrvatske institucije da se uključe u rešavanje ovog problema koji bi mogao postati i mnogo ozbiljniji, ako ekipa odustane od snimanja. Bilo je predviđeno da snimanje počne 1. avgusta i traje 15 dana, a u ekipi je 150 ljudi. Za Jelsu bi to značio prihod od dva miliona evra, što je u vreme krize sa turizmom i te kako važan prihod.

Očigledno je došlo do problema između vlasnika vile i onih koji su je iznajmili, ali načelnik ne želi u to da ulazi.

- Postoji niz civilizovanih metoda da se to reši - veli Peronja uz napomenu da ne želi da ulazi u ono što se dešavalo iza zidova vile.

A bilo je, navodno, pretnji, pa je reditelj pretučen, a stradala je i članica ekipe koju je jedan od batinaša udario pred detetom. Drinković je već pretio i načelniku Opštine, pa je prijavljen policiji, koja sada ispituje ceo slučaj.

KORUPCIJA, LAŽI, ZAKULISNE IGRE

SERIJA "Jugoslovenka" tvorca Romana Majetića je naslednik serije "Crveni mesec", koju bi trebalo da gledamo na jesen na ružičastoj televiziji. Priča počinje 1916, kada je zemlja okupirana, a vojska stigla na Krfu i prati istorijske događaje do 1921. i smrti kralja Petra - Veliki rat, oslobođenje, stvaranje Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, odnosno Kraljevine Jugoslavije, period u kojem je nastalo ono što vlada i danas - korupcija, zakulisne igre, laži. U ovoj telenoveli glavne uloge igraju Ivana Dudić (Sofija Bauman), Nina Grahovac (Marija Bauman), Lepomir Ivković (Nikola Pašić), Miodrag Milovanov (Petar Prvi Karađorđević), Mihajlo Jovanović (Aleksandar Prvi Karađorđević)...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (20)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)