"FILIP JE BIO OMILJEN U GRADU, ŠOKIRANI SMO OVIM ŠTO SE DEŠAVA": Rođak Romaninog dečka za "Novosti" otkriva PRAVU ISTINU O POPULARNOM PARU

Novosti online/M.Vu

28. 06. 2020. u 18:24

Pevačica Romana Panić i njen partner Filip Mrkajić uhapšeni su u Brizbejnu i osuđeni na 12, odnosno 18 meseci zatvora zbog skidanja novca sa bankovnih računa sofisticiranim mehanizmom koji se ugrađuje u bankomate.

ФИЛИП ЈЕ БИО ОМИЉЕН У ГРАДУ, ШОКИРАНИ СМО ОВИМ ШТО СЕ ДЕШАВА: Рођак Романиног дечка за Новости открива ПРАВУ ИСТИНУ О ПОПУЛАРНОМ ПАРУ

Foto: ATA

Izvor iz Filipove porodice, nam je otkrio šta je prava istina o Romani i Filipu.


- Prvo Filip nije nikakv biznismen - počeo je da priča za "Novosti" član Filipove familije.- Niko se sa njima ne čuje sem nas, tako da sve ovo što čitate ovih dana da su izvori bliski pevačici ili njemu, nisu istiniti. Filip je bio normalan dečko, poznat u gradu, duhovit, šarmantan, nasmejan i omiljen u društvu.


Za njega su svi imali samo lepe reči, šta se dogodilo u međuvremenu samo on zna. Jednoga dana je odlučio da ode jer s eposvađao sa nekim u Beogradu, razočarao se. On je studirao u Italiji, poznavao je jezik i zemlju odlično, pa je zbog toga odlučio da se vrati tamo i započne život.


Već pet godina živi u Italiji i tamo je u međuvremenu imao čak i verenicu.Sa Romanom je u vezi oko dve godine, i nije istina da se razveo od žene zbog nje.Tačno je da ima dvoje dece, ali to što pričaju da je ostavio ženu zbog pevačice je samo jedna laž u nizu. Romanu nismo upoznali, dolazili su retko, ali kada bi odlučili da posete svoje roditelje ona bi odlazila kod svojih, a Filip kod svojih.


Svi smo šokirani ovim dešavanjima. Nikada nismo primetili ništa čudno, niti smo posumnjali da bi on to nekada mogao da uradi. saznaćete šta je istina kada se Filip vrati u Srbiju.


Da podsetimo, Mrkajić je primećen kako najpre osmatra bankomat, a zatim dva dana kasnije dolazi na isto mesto sa kačketom i hirurškom maskom i postavlja uređaje koji na prvi pogled izgledaju kao originalni delovi bankomata.

Kamera sa rupicama služila je da snimi video i audio zapise, odnosno lične identifikacione brojeve korisknika bankomata, dok čitač kartica sa magnetnom trakom "upija" brojeve kartice.


O ovakvom načinu prevare više puta se govorilo u srpskoj javnosti i on je do tančina objašnjen.

Naime, mehanizam "libanske klopke", kako su ranije objasnili stručnjaci, sastoji se od delova plastičnih kućišta u koja se stavljaju kartice, takozvanih skimera, i specijalno prerađene "fleš" memorije, čija je funkcija da čuva podatke o karticama sve dok se oni ne uzmu s pravih bankomata i ne skinu s memorije da bi se pravili falsifikovani primerci.

PIN-kod, bez kojeg je nemoguće pristupiti računu, uglavnom snimaju skrivenom kamerom ili uređajem koji automatski pamti broj koji se unosi, navode stručnjaci.

Zanimljivo je da delovi ovih uređaja izgledaju gotovo identično kao i originalni delovi bankomata, pa ih na prvi pogled teško uočiti.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)