ZAHAROVA PORUČILA - "SRBI KIDAJU": Rokenrol bend "DŽepovi" objavio pesmu "Dolazi Vladimir" uoči predsedničkih izbora u Rusiji (VIDEO)

V. Pantelić

15. 03. 2024. u 18:33

PRED predsedničke izbore u Rusiji, beogradski rok bend "Džepovi" predstavio je spot za pesmu "Dolazi Vladimir".

ЗАХАРОВА ПОРУЧИЛА - СРБИ КИДАЈУ: Рокенрол бенд Џепови објавио песму Долази Владимир уочи председничких избора у Русији (ВИДЕО)

Foto Fejsbuk/"Džepovi"

Po rečima frontmena "Džepova" Vladimira Niševića, reč je o kompoziciji koja predstavlja znak podrške ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, ali to nije jedini razlog zašto su odabrali baš 17. mart za zvaničnu promociju.

- Datum ima veze i sa Srbijom, jer tog dana se obeležava 20 godina od pogroma našeg naroda sa svetosavske zemlje Kosova i Metohije - naglašava, za "Novosti", Nišević.

- Ova pesma je javno mnjenje običnog naroda sa ovih prostora, svakoga ko je iole zagledan u svoje korene i pravdu. Mi nismo idolopoklonici kulta ličnosti ni ovde, ni nigde u svetu, ali cenimo da je Rusija veliki kolektiv, da se predsednik Putin, iako moćan i samostalan lider, ponaša kao kolektivni i korektivni glas ruskog naroda. Zbog toga ima našu veliku podršku, jer oseća i sluša svoj narod.

Naš sagovornik ističe da se "Džepovi" ne mešaju u politiku, ali smatraju da je došlo vreme da saznamo ko smo, šta smo i okrenemo se tradicionalnim vrednostima, koje u savremeno doba treba modernizovati.

- Trebalo bi da se setimo ko su zaista naši prijatelji, iako je politika hod po tankoj žici - kaže Vladimir.

- Pomno pratimo događaje u svetu, a naša pesma je naše predviđanje. Šaljemo pozitivne signale i pozdravljamo ruski narod sa kojim delimo vrednosti i sa kojim imamo zajednički cilj, a to je sloboda. Mi modernizaciju koristimo kroz rokenrol, koji je oruđe mislećeg suverenog čoveka.

Spot za pesmu "Dolazi Vladimir", "Džepovi" su snimili uz podršku Ruskog doma u Beogradu, bez koga bi to bilo nemoguće:

- Tražili smo tehničku pomoć od njih, a oni su to prepoznali kao stvar koja im se dopada.

U spotu se vidi rusko-srpsko prijateljstvo, osvrnuli smo se na razne događaje, poput oslobađanja Beograda, cara Nikolaja... U refrenu pevamo: "Tamo sunce izlazi, budi se Moskva i Vladivostok, okreni se i polazi, bežimo na istok". Smatramo da srpski narod nikada nije imao, niti će imati iskrenijeg prijatelja od ruskog naroda, što se može videti na raznim manifestacijama i srpskog i ruskog društva, bez obzira na okolnosti koje često ne idu naruku i jednima i drugima. Srbi i Rusi su braća zauvek!

Foto AP

Bend "Džepovi" postoji od 2010. godine, sviraju kao rezidenti svakog vikenda u jednom beogradskom klubu, ali su, takođe, svirali i u svim zemljama bivše Jugoslavije, osim u Severnoj Makedoniji. Oni koji bi da ih čuju uživo, o svim nastupima mogu da saznaju na njihovim zvaničnim "Instagram" i "Fejsbuk" nalozima.

- Odrasli smo na rokenrolu i smatramo da je rokenrol nešto najbolje što su ovi prostori iznedrili, a da su pesme rok literatura, preko koje bi stranac mogao da bude kompletno upoznat sa kulturom življenja i načina razmišljanja na našim prostorima - objašnjava nam Nišević.

- Imamo totalitaran način razmišljanja, a rokenrol je veoma liberalan, u smislu prihvatanja razlika na ovoj zemlji. Isto tako dozvoljava nam da se na slobodan način izrazimo prema onome što nam je blizu srca.

Foto Profimedia

Zaharova: Srbi kidaju!

KAKO komentarišete to što je Marija Zaharova, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, objavila spot "Dolazi Vladimir" uz komentar "Srbi kidaju"?

- Najlepša i najpametnija žena na svetu je komentarisala rad našeg benda i mi smo počastvovani. Sa divljenjem i poštovanjem čitamo sve njene izjave i osećamo ljubav koju gaji prema našem narodu. Mi svakako tugujemo zbog toga što se dešava borba prsa u prsa između dva bratska naroda i želeli bismo da kažemo da je i ukrajinski narod naš bratski narod i čekamo dan kada ćemo raširenih ruku stajati na istim pozicijama.

BONUS VIDEO: DR Novosti: Kada treba početi sa anti- age rutinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave