ODLUKA KOJU SMO SVI ČEKALI: Poznato kada će Srbija nastupati u polufinalu "Pesma Evrovizije"

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

30. 01. 2024. u 21:55

OVOGODIŠNjA "Pesma Evrovizije" održaće se u Malmeu, a sada je određeno i kako će učesnici nastupati po polufinalima koji će se održati 7. i 9. maja.

ОДЛУКА КОЈУ СМО СВИ ЧЕКАЛИ: Познато када ће Србија наступати у полуфиналу Песма Евровизије

Foto: Printskrin Jutjub/Eurovision Song Contest

Ove godine predstaviće se 37 zemalja, a Velika Britanija, Francuska, Španija, Nemačka i Italija, kao i prošlogodišnji pobednik Švedska, nastupiće direktno u finalu.

Preostale zemlje, kao i Srbija, raspoređene su u dva polufinala.

Predstavnik Srbije nastupiće u prvoj polovini prvog polufinala koje će biti održano 7. maja.

Pored nas, u prvom polufinalu nastupiće još 14 takmičara iz Ukrajine, Poljske, Litvanija, Hrvatske, Irske, Slovenije, Finske, Portugalije, Luksemburga, Australije, Azerbejdžana, Moldavije i sa Kipra i Islanda.

U drugom polufinalu takmičiće se predstavnici 16 zemalja: Austrije, Malte, Švajcarske, Grčke, Češke, Albanije, Danske, Jermenije, Izraela, Estonije, Gruzije, Holandije, Norveške, Letonije, San Marina i Belgije.

Srbija će svog predstavnika odabrati na festivalu "Pesma za Evroviziju 2024" koji će se održati 27. i 29. februara i 2. marta.

Ovogodišnje takmičarske kompozicije su dostupne na zvaničnom Jutjub kanalu RTS-a, na RTS Planeti, kao i na striming platformama.

(Telegraf/RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!