SEĆATE LI SE UČITELJICE IZ "SREĆNIH LJUDI"? Gde je i kako izgleda tri decenije kasnije - Pamtimo je po rečenici "Deco, ovo nije smešno" (FOTO)

Novosti onlajn

03. 01. 2024. u 20:53

KULTNA serija "Srećni ljudi" jedna je od omiljenih kod publike, a svaka njena repriza kroz godine dobija još više obožavalaca.

СЕЋАТЕ ЛИ СЕ УЧИТЕЉИЦЕ ИЗ СРЕЋНИХ ЉУДИ? Где је и како изгледа три деценије касније - Памтимо је по реченици Децо, ово није смешно (ФОТО)

Foto: Printscreen/Jutjub

Aktuelnost "Srećnih ljudi" se nikada nije dovodila u pitanje, jer su se mnogi pronašli u seriji, a brojni glumci koji su igrali u njoj još uvek privlače pažnju javnosti, piše "Blic". 

U seriji je glumila i Ljiljana Đurić, koja je pre više od 28 godina igrala lik Necine učiteljice.

Rečenica: "Deco, ovo nije smešno", koju je izgovarala, spada u red čuvenih, a mnogi su Ljiljanu hvalili zbog sjajnog prikaza stroge učiteljice, čije fasade padaju kada je dodirnu životne priče njenih učenika.

Đurićeva se tokom godina fizički promenila, a nedavno je gostovala u jednoj emisiji.

- U Šapcu sam odigrala jednu od mojih nadražih uloga. Ova uloga nije važna jer sam ja dobila tri različite nagrade na tri različita festivala, ona je doživela debakl u Sarajevu, zbog privatnih svađa među glumcima. Ali tad sam ja odrasla. Odrasla sam jer sam na jednoj od repriza istinski doživela pravu katarzu. Tada sam shvatila i Aristotela i svu teoriju koju sam učila u životu. Mislim da je to prekretnica u mom životu - ispričala je glumica.

Foto: Printscreen/Jutjub

- U predstavi postoji monolog koji traje 7-8 minuta. Ja sam bukvalno potrgala haljinu sa sebe. Sela i pustila onako da mi noge vise sa bine, zaplaka se i rekla: “Ljudi, ja se ne zovem Sibina Zlatić, meni je ime Ljiljana Đurić”. U sali je nastao tajac. Prolomio se takav aplauz. Mislim da je i publika shvatila da se tad dogodilo nešto što se ne događa svaki dan. I tada sam shvatila da sam ja razumela samu sebe i potrebu zašto se bavim ovim poslom - dodala je u emisiji "Naši ljudi".

Ljiljana je, inače, rođena u Konjicu (BIH), 16. marta 1955. godine.

BONUS VIDEO:

"NOVOSTI" U "JUTRU" MOJA PRODUŽENA RUKA | Novogodišnji "Novosti" intervju | Bojana Ristivojević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024