TO JE BIO ŠOK, ŽIVOT MI SE OKRENUO: Željko Samardžić otkrio kako je slučajno nastao jedan od njegovih najvećih hitova

Novosti onlajn

07. 09. 2023. u 19:40

TOKOM svoje višedecenijske karijere, Željko Samardžić može se pohvaliti velikim brojem hitova, od kojih je teško je izdvojiti jednu numeru koja je miljenica publike

ТО ЈЕ БИО ШОК, ЖИВОТ МИ СЕ ОКРЕНУО: Жељко Самарџић открио како је случајно настао један од његових највећих хитова

Foto: Novosti

Međutim, većina bi se složila da je „Grlica“ pesma koja se nalazi na mnogim repertoarima i rado peva u svakoj prilici.

Za Željka, ona ima i posebno značenje i zanimljivu radnju nastanka koju će zauvek pamtiti.

Foto: Novosti

– Devedestih kada mi je počela karijera, počeli su da me zaustavljaju u Knez Mihajlovoj da se slikaju da traže autogram meni je to bio šok, život mi se okrenuo. Odem ja kod Marine i kažem kako sam se kući gledao u ogledalo i sam sebi kažem šta su to našle u meni i kaže ona: „Eto imam odličan naslov“- prisetio se Samardžić.

Foto: Novosti

Prijatljstvo sa Marinom otavilo je veliki trag u njegovom životu, a koliko joj je bio zahvalan pokazao je na svom prvom velikom koncertu.

– Nikada neću zaboraviti svoj prvi veliki koncert u sportskoj hali u Podgorici. Okrenuo sam je telefonom i zamolio da pevaju što jače da ona čuje i da podelimo tu sreću– ispričao je pevač.

Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, Marina je zajedno sa njenim suprugom Futom, Samardžića proslavila pesmom „Sipajte mi još jedan viski“, a kasnije i hitovima „Grlica“, „Slutim“, „Da me nije“, koji se smatraju najlepšim pesmama koje mu je Tucakovićeva napisala.

– Marina je znala neke naše razgovore vešto da pretoči u tekstove mojih najlepših pesama. „Sipajte mi još jedan viski“ još od kad je objavljena zovem svojom „ličnom kartom“. Nastala u vreme koje je smrdelo na barut i benzin iz plastične flaše koka kole sa ugla ulice… Jako davno ali još uvek se sluša i voli. To je valjda dokaz vrednosti – izjavio je svojevremeno Željko.

(Grand)

BONUS VIDEO:

ŽELjKO SAMARDžIĆ OTVORIO "ROŠTILjIJADU": Svratim uvek u Leskovac, jer zna se gde je najbolja hrana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)