KASOVIC U TEŠKOM STANJU: Kako je reditelj "Mržnje" izleteo sa staze prilikom obuke na motoru

ČUVENI francuski glumac i reditelj Matje Kasovic (56) doživeo je tešku saobraćajnu nesreću, kada je pao s motora (na slici), i nalazi se u zabrinjavajućem zdravstvenom stanju.

КАСОВИЦ У ТЕШКОМ СТАЊУ: Како је редитељ Мржње излетео са стазе приликом обуке на мотору

Foto: prinstrkin BFMTV

Kasovic je krajem proteklog vikenda učestvovao na obuci za perfekcionisanje vožnje motorcikala, zbog potreba snimanja novog filma, kada je došlo do nesreće.

Sve se događalo na motodromu Linas – Monteri, tridesetak kilometara južno od Pariza, uz kontrolu specijalizovane firme koja mu je stavila i motor na raspolaganje.

Prema izjavama očevidaca, u jednoj od krivina francuski glumac i reditelj "Mržnje" izleteo je sa staze i udario u bankinu, posle čega je izbačen sa sedišta i snažno udario u zemlju. U prvom trenutku je bio svestan, ustao je i čak skinuo kacigu.

Odmah je stigla hitna pomoć koja ga je odvezla u bolnicu "Kremlen Bisetr" na južnoj pariskoj periferiji. Utvrđeno je da ima kontuziju lobanje, frakturu karlice, više otvorenih preloma, slomljen zglob... Uveden je u stanje veštačke kome.

Kasovic nije početnik u vožnji motora, voleo je ovaj sport, prošao više obuka, ali nije bio ni savršen vozač, što je pre nekoliko godina i sam priznao.

- Više sam intelektualac nego sportista. Otkrio sam sport dosta kasno, u četrdesetim. Volim mašine i kontrolisanje tehnike – izjavio je Kasovic, gostujući u jednoj specijalizovanoj emisiji 2019. godine, istovremeno ističući da je vozačku dozvolu dobio tek s četrdeset godina.

Vožnja motora je očigledno bila njegova velika pasija i izazov.

Posle nesreće, pokrenuta je istraga da bi se utvrdila odgovornost za povrede koje je doživeo francuski glumac i reditelj. Inspektori su juče ispitivali instruktore škole vožnje koja je organizovala obuku Kasovica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)