KIKINĐANKA NA „GLASTONBERIJU“: Zahvaljujući Tamari Ristić, Srbija prvi put na festivalu u Velikoj Britaniji (FOTO)

R. Š.

16. 06. 2023. u 17:34

Na najvećem travnatom festivalu u svetu, čuvenom britanskom „Glastonberiju“, na čijim glavnim binama su bili najveći svetski pop i rok muzičari, Srbija će prvi put ove godine imati svog predstavnika.

КИКИНЂАНКА НА „ГЛАСТОНБЕРИЈУ“: Захваљујући Тамари Ристић, Србија први пут на фестивалу у Великој Британији (ФОТО)

Foto: Privatna rhiva

Biće to kreativna Kikinđanka velikog osmeha Tamara Ristić poznata po umetničkom imenu Kezz. Ona će biti prvi muzičar iz naše zemlje koji je ikada svirao na ovom prestižnom festivalu, gde se okupi i do 200.000 ljudi. Festival se održava od od 21. do 25. juna, u gradiću Šepton Malet.

Tamara Kezz će imati dva nastupa, prvi 21. juna, a drugi dva dana kasnije sa, kako kaže, divnom umetnicom ILÆY, umetnicom turskog porekla koja živi u Poljskoj.

Iako je prošle godine nastupila na „Exit“ festivalu i to na Dens areni, gde ju je prvi put 16 godina ranije odveo tata, nastup na najvećem festivalu na travi, veći je izazov.

- Do sada sam bila na više od 50 festivala, a ovo je najozbiljini do sada. Pripreme su počele u januaru i sve je bilo neizvesno dok nisam dobila zvaničan poziv organizatora. Biće ovo moj prvi nastup u Engleskoj. Uglavnom ću izvoditi numere sa mog albuma „Elektroizvorika“ jer mi je cilj da predstavim tradicionalmnu muziku Balkana – najavila je Tamara Kezz, koja trenutno, sa suprugom i sinom, živi u Sloveniji.

Kezz je muzičarka koja sama piše tekstove i komponuje svoju muziku, a njeno stvaralaštvo spaja tradicionalnu, izvornu, i modernu, elektronsku, muziku. Njen poslednji, treći album zove se „Elektroizvorika“ i u potpunosti je posvećen izvornoj muzici Balkana. Prvi put svoje pesme snimila je sa 13 godina, od kada i komponuje. Sa sestrom Tijanom čini duo Tijamara. Tamara Ristić Kezz važi za jedinstveno muzičko ime u regionu i jedno od najkreativnijih izvođača.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)