Muzički karavan pijaniste Stefana Đokovića oduševio Kragujevčane

Promo

12. 06. 2023. u 10:35

U SVEČANOJ sali Prve kragujevačke gimnazije održan je šesti u seriji humanitarnih koncerata pod nazivom „Sa Mozzartom na krilima muzike".

Музички караван пијанисте Стефана Ђоковића одушевио Крагујевчане

Foto: Marko Daniel

Sala gimnazije bila je premala da primi sve poklonike klasične muzike koji su došli da uživaju u kompozicijama Šuberta, Šopena i Lista, u izvedbi poznatog srpskog pijaniste Stefana Đokovića.

Foto: Marko Daniel

Serija humanitarnih koncerata krenula je 26. januara iz Velike sale Kolarčeve zadužbine, a Stefan Đoković do sada je nastupio u šest gradova Srbije. Celokupan prihod od prodaje ulaznica namenjen je unapređenju centara i domova kulture, a gradovi koje će "muzički karavan" tek obići su  Požarevac, Vrnjačka Banja, Priboj, Zaječar, Subotica, i Novi Sad.

Pored Stefanovog nastupa publika je imala priliku da čuje recitacije pesnika čije je zbirke poezije izdala kragujevačka  ustanova kultrure "Koraci".

Foto: Marko Daniel

Nadahnut toplom i srdačnom atmosferom u prepunoj sali, Stefan Đoković je publici u Kragujevcu pružio vrhunski ugođaj svojim fantastičnim izvođenjem, što je publika nagradila dugim aplauzom na kraju koncerta.

Stefanovog let kroz Srbiju na krilima muzike se nastavlja. Naredni koncert je zakazan za 25. jul  u Požarevcu.

Foto: Marko Daniel

Muzički karavan u saradnji sa fondacijom Mozzart ovim projektom podržava rad kulturnih ustanova, jer će čitav prihod od prodatih ulaznica biti doniran domovima kulture u kojima će koncerti biti održani.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)