UGASIO SE SJAJ U TAMI: Muzičar Masimo Savić preminuo u 61. godini u Zagrebu od raka pluća

V. M. P.

24. 12. 2022. u 07:21

JUGOSLOVENSKI i hrvatski muzičar i pevač Masimo Savić preminuo je juče popodne u 61. godini, u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu gde se lečio od karcinoma pluća.

УГАСИО СЕ СЈАЈ У ТАМИ: Музичар Масимо Савић преминуо у 61. години у Загребу од рака плућа

Foto A. Stanković

Tragičnu vest potvrdila je njegova porodica, supruga Eni Kondić i ćerka Mirna.

- Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Masimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao sa ovoga sveta, u našim će dušama živeti večno nasmejan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umetnosti. Zauvek ćemo biti tvoje cure - napisale su Eni i Mirna na njegovoj fejsbuk-stranici.

Od Masima se oprostila i njegova diskografska kuća "Akvarijus rekords", poručivši da će se zauvek s radošću i ljubavi sećati našeg voljenog Maksa, zahvalni što su mu bili saputnici u njegovoj blistavoj karijeri i, pre svega, imali čast da poznaju predivnog čoveka i sa njim dele trenutak u vremenu:

- Maks, hvala ti na muzici, ljubavi, prijateljstvu, smehu i čaroliji koja ostaje zauvek. Čuvaćemo tvoje cure.

Foto N. Fifić

Pevačica "Novih fosila" Sanja Doležal uputila je iskreno saučešće Eni i Mirni i dodala: "Dragi Masimo, pevaj zauvek u nebesima". Toni Cetinski je objavio na "Instagramu": "Masimo, počivaj u miru. Iskreno saučešće porodici i tvom malom krugu velikih ljudi." "Dragi Masimo, zauvek ćeš biti tu. Putuj mirno i zapevaj nam za Božić, tamo negde gore, u društvu Olivera, Rajka, Akija, Kemala", poručio je Hamed Bangoura, nekadašnji TV urednik, voditelj i di-džej.

Foto D. Milovanović

Masimo Savić rođen je 6. juna 1962. u Puli, a muzičku karijeru počeo je u Zagrebu 1983. kao vođa nju vejv-sint-pop grupe "Dorijan Grej", koja se takoreći proslavila preko noći prvim albumom "Sjaj u tami". Ta numera bila je fenomenalna obrada pesme "Voker bradersa" The Sun Ain't Gonna Shine Anymore, koju je Masimo otpevao upečatljivim glasom. Dve godine kasnije objavili su i drugi album "Za tvoje oči", a raspali su se 1986. zbog novčanih problema, ali i zbog eksperimentisanja sa drogom. Masimo je, onda, krenuo u solo karijeru. Nakon što je na festivalu MESAM u Beogradu dobio nagradu za interpretaciju za pesmu "Zadnja noć", Masimo se 1987. oprobao i na "Jugoviziji", na kojoj se birao naš predstavnik za "Pesmu Evrovizije", i to sa numerom "Samo jedan dan" Zrinka Tutića. Završio je na drugom mestu, a prvi su bili "Novi fosili" sa kompozicijom "Ja sam za ples". Iste godine objavio je prvi solo album "Stranac u noći".

Tokom rada na četvrtom albumu "Zemlja plesa" 1990, upoznao je buduću suprugu Eni Kondić koja je pisala tekstove za Josipu Lisac. Iz te saradnje rodila se ljubav, a dok je snimao naredni album Elements, 1992. rodila im se i ćerka Mirna.

Foto D. Milovanović

- Život mi se tada promenio iz korena i sve što mi je nedostajalo u detinjstvu pokušao sam da pružim Mirni - ispričao je svojevremeno Masimo. - Njeno rođenje otrglo me je od eksperimentisanja sa drogom. Sa ćerkom imam otvoren i iskren odnos.

Masimo Savić bio je rado viđen gost u svim gradovima bivše Jugoslavije. U Beogradu je poslednji put nastupio letos, održavši dva koncerta u "Bitef art kafeu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024