"DRAGI BATO" Zdravko Čolić dao čitulju za Kornelija Kovača (FOTO)

Novosti onlajn

16. 09. 2022. u 08:03

SAHRANA kompozitora Kornelija Kovača, koji je u utorak preminuo u 81. godini, biće održana sutra, 17. septembra, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

ДРАГИ БАТО Здравко Чолић дао читуљу за Корнелија Ковача (ФОТО)

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ličnosti sa javne scene, a naročito iz sveta muzike, već danima se opraštaju od velikog kompozitora. 

Čitulju za Kornelija Kovača u našem listu dao je i legendarni pevač Zdravko Čolić.

- Poslednji pozdrav dragi Bato - napisano je u čitulji. 

Foto: Novosti

Na svom Instagram profilu, u utorak, Zdravko Čolić oprostio se od preminulog Kornelija Kovača.

- Izgledalo je kao da ćeš zauvek biti tu. Hvala ti za muziku… za dela koja si stvarao… za reči pažnje i ljubavi koje si imao za sve nas. Obeležio si naše živote. Hvala ti, Bato, za sve! - naveo je Čolić na svom Instagramu.

Zdravko Čolić i Kornelije Kovač su sarađivali, a zajedničkim snagama kreirali su neke od najlepših pesama. Bata je za Čolu komponovao brojne njegove hitove, kao što su April u Beogradu, Živiš u oblacima, Zvao sam je Emili, Jedna zima sa Kristinom, Jedina, Mađarica, Ona spava, Pjevam danju, pjevam noću, Stanica Podlugovi, Ti možeš sve, Ti si bila, uvijek bila, Ti si mi u krvi.

Foto: Instagram printsrkin/zdravkocolicofficial

Podsetimo, sahrana kompozitora biće održana sutra u 14 časova, a tu informaciju na svom Instagram nalogu objavila je njegova ćerka Aleksandra Kovač. 

Ona je zamolila sve koji žele da dođu da se obavezno pridržavaju svih epidemioloških mera, nose maske i održavaju fizičku distancu zbog korona virusa.

Kornelije Kovač bio je srpski kompozitor, pijanista, aranžer. Rođen je u Nišu 1942. godine, a svoju prvu kompoziciju "Pusti trotoari" Kovač komponuje već sa četrnaest godina - 1956. godine.

Nakon što je bio u mnogim bosanskim orkestrima, pridružio se sarajevskom najpopularnijem rok bendu Indeksima. Sa njima je bio na dvomesečnoj turneji u Rusiji.

Kornelije Bata Kovač postaje član Indeksa 1966. godine.

Septembra 1968. godine Kornelije se preselio u Beograd gde je osnovao Korni grupu, koja je 1974. predstavljala SFR Jugoslaviju na Pesmi Evrovizije.

Kornelije Kovač je pisao muziku za pozorište, filmove i televiziju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)