MIKI DAMJANOVIĆ O NOVOJ ULOZI U SERIJI "OD JUTRA DO SUTRA": Izazov mi je što prvi put igram negativca

Marina JUNGIĆ MILOŠEVIĆ

16. 09. 2022. u 06:15

DOK protagonisti nove, intrigantne sapunice "Od jutra do sutra" (Prva, 21.00), polako osvajaju srca gledalaca, popularni glumac Milorad Miki Damjanović otkrio nam je da ćemo i njega uskoro gledati u toj seriji. Posle uloga poštara Brke u "Kolu sreće", inspektora Radića u "Tatama" i hakera Doda u "Igri sudbine", Miki se raduje što će nam sada dočarati, kako kaže, potpuno drugačiji lik.

МИКИ ДАМЈАНОВИЋ О НОВОЈ УЛОЗИ У СЕРИЈИ ОД ЈУТРА ДО СУТРА: Изазов ми је што први пут играм негативца

Foto A. Kovačević

- Uloga u telenoveli "Od jutra do sutra" je drugačija od svih koje sam do sada igrao, jer glumim negativca koji se zove Boriša. On će sigurno biti nešto najizazovnije što sam do sada tumačio. Vrlo mi je inspirativno da igram takvog čoveka, pošto na televiziji do sada nisam igrao zle ljude. Glumac voli da dobija da igra različite uloge i zbog toga sam, između ostalog, prešao iz "Igre sudbine" u "Kolo sreće" - otkriva, za "Novosti", prvak Drame Beogradskog dramskog pozorišta i autor poetsko-muzičkog kabarea "Čeznem da vam kažem" sa kojim nastupa širom Srbije.

Osim što je angažovan na televiziji i u teatru, Miki Damjanović je i osnivač i direktor Festivala posvećenog sećanju na lik i delo glumca Danila Lazovića i govorenju poezije "Dani Danila Lazovića", koji će po deveti put biti održan u Priboju od 21. do 24. septembra.

- Centralni deo manifestacije je najvažniji, zato što se 12 studenata glume svih akreditovanih akademija iz Srbije, BiH, Makedonije i Crne Gore, takmiče u govorenju poezije. Pobednik dobija povelju "Danilo Lazović" i novčani deo nagrade od 1.000 evra. Ove godine ustanovljena je i specijalna nagrada "Smart produkcije", koja se sastoji od plakete i angažmana jednog od 12 takmičara u projektu "Smart produkcije", a koju dodeljuje žiri produkcije - kaže Damjanović.

"ČEZNEM DA VAM KAŽEM" I U BEOGRADU

U KOJIM gradovima ćete gostovati sa autorskim kabareom "Čeznem da vam kažem"?

- Nadam da ćemo krajem oktobra, a najkasnije početkom novembra, imati premijeru u Beogradu. Odigrali smo ga već 17 puta po Srbiji, a novu sezonu smo već otvorili na "Matićevim danima" u Ćupriji. Sada idemo u Čajetinu, Novi Pazar i Sjenicu. Kabare je intimna priča o mom životu, kroz poeziju i muziku, nešto između stendapa i kabarea, monodrame, duodrame - ističe Miki Damjanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna