„JEALOUS GUY“ ZA BEOGRADSKU PUBLIKU: Gitarista Tomi Emanuel otvorio Bir fest na Ušću (FOTO)

Tanjug

18. 08. 2022. u 23:49

ČUVENI australijski muzičar - gitarista Tomi Emanuel večeras je otvorio 19. izdanje festivala Bir fest na beogradskom Ušću pred više desetina hiljada posetilaca Glavne bine.

„JEALOUS GUY“ ЗА БЕОГРАДСКУ ПУБЛИКУ: Гитариста Томи Емануел отворио Бир фест на Ушћу (ФОТО)

Foto: Tanjug

Na svom koncertu od punih sat vremena, Emanuel je ubrzano sproveo publiku kroz svoju plodnu karijeru dugu više od 60 godina, sa više od 20 albuma, budući da je počeo da svira gitaru sa svega četiri godine. Ove noći potpuno sam na pozornici, u svečanoj beloj kosulji, impresionirao je publiku koja je uživala u njegovim majstorskom i bravuroznom muziciranju na gitari.

- Sećam se divnog koncerta koji sam imao kod vas u Narodnom pozorištu u Beogradu, nisam znao šta da očekujem. A vi ste bili sjajni, pevali ste na kraju koncerta. Sada bih želeo takođe da pevate na sledećoj pesmi - pun entuzijazma je rekao Emanuel i zasvirao čuvenu pesmu "Jealous guy" DŽona Lenona (mlađe generacije znaju i verziju Brajana Ferija kao veoma uspešnu obradu).

Taj prvi koncert Tomija Emanuela je održan u januaru 2006.godine, i večeras se ponovila ta magija, jer je publika horski pevala stihove numere "Jealous guy" zajedno sa njim, koji je pustio vokal, iako je prvenstveno instrumentalista.

Foto: Tanjug

Beogradski festival piva u ostatku večeri na Glavnoj bini ugostio je pop rok sastav "Bajaga i instruktori", a planirani su nastupi popularnog hrvatskog pank rok benda "Hladno pivo" na čelu sa pevačem i povremeno glumcem Miletom Kekinom i srpskog benda "Vreme čuda", dok je na bini Moto Platz glavna atrakcija bio koncert "Bijelo dugme Tribute".

Foto: Tanjug

Gledano u brojkama, Bir fest ove godine će trajati četiri umesto pet dana, kako je bilo svake godine, nastupe će imati više od 50 bendova na četiri bine, očekuje se ukupno 500 000 posetilaca, a biće prisutno više od 300 etiketa piva za jubilej od 300 godina pivarstva u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POSLE PRIČA DA JU JE ARKAN DONEO SA RATIŠTA: Tajna Cecine ogrlice - oglasila se VLASNICA nakon više od 20 godina