KONSTRAKTA ODUŠEVLJENA GLAVNOM BINOM: "Bir fest" večeras od 18 časova otvara kapije na beogradskom Ušću

V. N.

18. 08. 2022. u 06:20

NA beogradskom Ušću danas počinje 19. "Bir fest", koji će tokom četiri noći, do nedelje 21. avgusta, ugostiti mnogobrojne muzičke zvezde, što iz Srbije i prostora bivše SFRJ, što svetske.

КОНСТРАКТА ОДУШЕВЉЕНА ГЛАВНОМ БИНОМ: Бир фест вечерас од 18 часова отвара капије на београдском Ушћу

Foto Skajmjuzik

Najveću pivsku feštu u Srbiji večeras će koncertom na glavnoj bini otvoriti čuveni gitarista Tomi Emanuel, a čast da spusti zavesu na ovogodišnji festival pripala je našoj predstavnici na "Evrosongu" u Torinu Ani Đurić Konstrakti.

Umetnica je uoči početka "Bir festa", kao jedna od najvećih zvezda festivala, obišla poprište dešavanja i pozvala svoje obožavaoce na spektakl koji je ime dobio po hmeljnom napitku.

- Velika je bina, mogli bismo da uključimo i plesačice - rekla je Konstrakta, razgledajući pozornicu dugu 50 metara. - Ovo bočno su sve ekrani? Impozantno izgleda.

Najavila je da na Ušće dolazi sa bendom "Zemlja gruva" i da će u nastup uključiti i rekvizite:

- Samo još nisam navežbala kako da bacim peškire u publiku, ja zamahnem, on padne tu - nasmejala je Konstrakta prisutne na Ušću.

Foto M. Anđela

Organizatori "Skajmjuzik", koji su od ove godine preuzeli "Bir fest", najavili su novi koncept, sa dve festivalske zone, "Klaud zonom", u koju je ulaz slobodan celo veče, kao i muzičkom zonom, gde će besplatno moći da se uđe do 19.30 časova, a nakon toga se ulazi uz konzumaciju u iznosu od 590 dinara, za koju se mogu popiti dva pića (alkoholna ili bezalkoholna). Ovo je prvi put u istoriji "Bir festa" da se ulaz naplaćuje. Takođe, postoje i dnevna ulaznica od 1.000 dinara (poseban ulaz za VIP goste, pristup VIP platformi, bogat asortiman piva, dostava hrane do mesta sedenja, VIP toaleti), paket koji košta 2.500 dinara (podrazumeva ulaz sva četiri dana i prethodno navedene pogodnosti), kao i "VIP iskustvo" po ceni od 52.300 dinara (četiri noćenja u hotelu "Kraun plaza" za dve osobe, ulaz na VIP parti bazen, spa i velnes u hotelu, prevoz od i do festivala i dva VIP paketa ulaznica).

VEČERAS NA PROGRAMU

PRVI će publiku večeras na Ušću, od 20.30 časova, zagrejati gitarista Tomi Emanuel. Bajaga i "Instruktori" popeće se na glavnu binu u 22 časa, a za njima slede koncerti "Hladnog piva" (23.35) i grupe "Vreme čuda" (1.15). Na bini "Moto plac" od 21 čas nastupiće "Bijelo dugme tribjut", od 22.30 sviraće bosanski rokeri "Rok ko fol", a od 00.15 Đango i "Spejskaubojs", koje predvodi bivši član "Van Goga" Branko Đango Stikani.

PLAĆANjE HRANE I PIĆA

KONZUMACIJA koja omogućava ulaz na "Bir fest" posle 19.30 sati kupuje se na više načina - putem besplatne eFinity aplikacije, efinity.rs ili na prodajnom mestu u Ušću, kao i na uplatnim mestima "Bir festa", uzimanjem kartice i uplatom na istu. Posetiocima će biti dostupno 14 uplatnih mesta za dopunu kartice za plaćanje. Takođe, plaćanje hrane i pića u svim zonama na festivalu odvijaće se preko eFinity aplikacije ili karticom za plaćanje.

Foto M. Anđela

AUTOBUSI IZMENjENIM TRASAMA

TOKOM "Bir festa" nekoliko linija javnog gradskog prevoza saobraćaće izmenjenom trasom, od večeras od 18 časova do ponedeljka u četiri ujutro. Jedino u subotu i nedelju izmenjeni režim trajaće do pet časova posle ponoći. Autobusi sa linija 15, 84, 704, 706, 707, umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do Ulice trešnjinog cveta, u oba smera kretaće se Bulevarom Mihajla Pupina i Ulicom trešnjinog cveta i dalje redovnom trasom. Vozila 27E i 35 će, u oba smera, umesto Bulevarom Nikole Tesle i pored Ušća ići Bulevarom Mihajla Pupina, Milentija Popovića, Vladimira Popovića do terminusa u Bloku 20 (iza hotela "Hajat"). Linija 60L ka okretnici kod novobeogradske toplane ići će trasom Brankov most - Milentija Popovića - interna saobraćajnica - Vladimira Popovića - Zemunski put - Brodarska i dalje redovno. U suprotnom smeru koristiće uobičajenu trasu linije 60. S. V.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna