ZLOSTAVLJANJE NEMA POL: Kako su javne ličnosti reagovale na presudu suda u slučaju Dep-Herdova

V. N.

03. 06. 2022. u 08:16

MILOŠ Biković podelio je na svom instagram-profilu presudu o slučaju Dep-Herdova, čestitajući kolegi na dobijenoj bici koja je izvojevana juče, nakon što je porota, po tri tačke optužnice, presudila u korist glumca. Amber, koja je tvrdila da ju je bivši suprug fizički i seksualno zlostavljao, moraće da mu isplati svotu od 15 miliona dolara, a on njoj dva miliona, jer je sud u jednoj tački (za klevetanje) presudio u korist glumice.

ЗЛОСТАВЉАЊЕ НЕМА ПОЛ: Како су јавне личности реаговале на пресуду суда у случају Деп-Хердова

Foto P. Milošević

Holivudsko suđenje je tako konačno stiglo do epiloga, na zadovoljstvo Depa i razočaranje Amber. Da mnoge javne ličnosti na čitav slučaj nisu bile ravnodušne, videlo se u komentarima na društvenim mrežama.

Ešli Benson, zvezda serije Pretty Little Liars, odmah je objavila fotografiju glumca na instagram-profilu, uz navijački emotikon.

Bilo je i iznenađenih pratilaca kraja suđenju veka.

- Želela sam da Džoni pobedi, ali nisam očekivala da se to desi - napisala je Šeron Ozburn, supruga poznatog rokera Ozija.

Glumica Eva Grin na "Instagramu" je takođe javno stala na stranu kolege.

- Nema sumnje da će iz ove situacije izaći čistog imena i divnog srca koje će otkriti svetu, sa boljim životom nego ikad pre za njega i njegovu porodicu - glasio je komentar Grinove.

Muzičar Rajan Adams, koji se pre tri godine i sam suočavao sa nizom optužbi za zlostavljanje, iskazao je solidarnost sa glumcem.

Greg Elis, autor knjige o kršenju prava muškaraca u brakorazvodnim parnicama, za koju je Dep pisao predgovor, vrlo je zadovoljan epilogom.

- Presuda porote poslala je svetu poruku da zlostavljanje nema pol i da su činjenice zapravo bitne. Podignite zastavu za Džonija Depa - napisala je zvezda "Pirata sa Kariba".

I Amber Herd, koja je izjavila da joj je srce slomljeno i da je naročito razočarana onim što ova presuda znači za žene, nije sasvim ostala bez podrške poznatih. Glumica Džulija Foks, koja je iznela stanovište da je neravnoteža moći između bivših supružnika jasan znak da Herdova ne može biti zlostavljačica, napisala je:

- Da li ga je udarila? Jeste. Da li je to bilo zlostavljanje? Nije. Morate imati moć da biste mogli da je zloupotrebite.

Ejmi Šumer je objavila citat Glorije Stajnem u znak podrške Amber - "Svaka žena koja odluči da se ponaša kao ljudsko biće, treba da bude upozorena da će je tretirati kao nedostojnu šalu. Trebaće joj njene sestre".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)