KOJA JE SIMBOLIKA DEPOVE KRAVATE? Šta se krije iza poklona koji je slavni glumac poneo iz Srbije

Novosti onlajn

26. 05. 2022. u 16:10

GLUMAC Džoni Dep sinoć je još jednom oduševio javnost u Srbiji.

КОЈА ЈЕ СИМБОЛИКА ДЕПОВЕ КРАВАТЕ? Шта се крије иза поклона који је славни глумац понео из Србије

Foto: Tanjug AP

Naime, glumac se na suđenju sa svojom bivšom suprugom Amber Herd pojavio u odelu koje je stilizovao specifičnom kravatom koja mu je poklon i uspomena iz Srbije. 

Ovu informaciju na svom Instragram profilu podelio je Miloš Biković, koji je pohvalio Depa, za koga kaže da je "skroman i pun poštovanja prema svakome", a stavljanjem kravate koju je poneo iz Srbije slavni glumac je to samo još jednom dokazao. 

Foto: Printscreen/Instgaram/Biković

Inače, kravata koju je poneo Džoni Dep ima specifičnu simboliku. Naime, autentična kravata je deo kolekcije "Mozaik", sa motivima Hrama Svetog Save. Cena kravate je 10.000 dinara. 

Foto: Tanjug AP

- Imala sam prilike da pomno pratim postavljanje veličanstvenog mozaika, od prvog dana radova, pa kockicu po kockicu, sliku po sliku... Učestvujući u ovom istorijskom poduhvatu, dajući svoj malecki doprinos, uz pomoć saradnika i prijatelja, napravili smo kolekciju autentičnih fotografija bezbrojnih detalja velelepnog mozaika, počev od same kupole pa do oltarskog dela. Bila sam zadivljena tim zlatnim komadićima svetlosti, toplinom boja, igrom osećaja koji stvaraju u nama - rekla je Snežana Miljković, kreatorka kolekcije.

Želela je da svako ko dođe u Hram bude u mogućnosti i da delić te svetlosti na neki način ponese sa sobom. Tako je nastala kolekcija "Mozaik" sa blagoslovom blaženopočivšeg patrijarha Irineja i episkopa remezijanskog gospodina Stefana.

Prvi kolekciju poneo Biković

- Deliće mozaika, u originalu, pažljivo smo preneli na prirodnu svilu. Našu kravatu, prepoznajući originalnost i poruku, prvi je poneo Miloš Biković. Prilikom poslednje posete glumca Srbiji u oktobru prošle godine, našu kravatu sa detaljima apostolske odežde sa kupole Hrama darivali smo Džoniju Depu, a istu mu je uručio naš popularni glumac - rekla je Snežana.

Podsetimo, glumac Džoni Dep i njegova supruga Amber Herd nekoliko nedelja su na sudu gde vode parnicu jedno protiv drugog, a svi su primetili da je na poslednjoj parnici nosio kravatu koju je dobio tokom boravka u Srbiji.

Foto: Printskrin/JutjubSelebritiInsajder

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

U ŠOKU SAM, NE DOLAZIM SEBI Dušica skrhana bolom zbog smrti voditeljke Pinka: Šta god da se desilo, ne verujem da je istina