ALBUM POSLE SMRTI: Posthumno objavljeno poslednje remek-delo muzičara Draška Draka Nikodijevića

S. M.

24. 05. 2022. u 13:17

NEPUNIH godinu dana pošto je preminuo, Draško Drak Nikodijević, jedan od rodonačelnika domaćeg psihodeličnog roka, izašao je prvi album njegovog White Rabbit banda, "Ek-A-Tatva". Tako je posthumno objavljeno poslednje remek-delo basiste i pevača nekada kultne beogradske grupe "Igra staklenih perli" sa kojom je nastupao širom bivše Jugoslavije.

АЛБУМ ПОСЛЕ СМРТИ: Постхумно објављено последње ремек-дело музичара Драшка Драка Никодијевића

Foto Print-skrin/Jutjub

Posle decenije života u Americi, Nikodijević se vratio u Srbiju, ponovo okupio "Perle", a onda i White Rabbit band.

"Krčkanje" albuma trajalo je nekoliko godina i konačno je snimljen u studiju bubnjara grupe "ZAA" Zlatka Petkovića u Makrešanu kraj Kruševca:

- Prolazio sam kroz jedan od najtežih perioda u svom životu, što je ostavilo traga na albumu, naročito na traci "Frozen". Teško je stvarati kada si u stanju doboke depresije, ali mi je tada snimanje albuma bilo kao borba za goli život - govorio je Draško. - Ako odustanem od snimanja, potonuću. I posle više od godine dana rada sa Zlatkom, album je konačno bio gotov. On ga je isproducirao, pa sam tako gotov album odneo nazad u Beograd kod Dekija Rastadroida da ga čuje - govorio je Draško.

O završnoj fazi albuma Ivan Stanimirović Rizinger, Draškov prijatelj, rok novinar i muzički urednik govori kao o karmičkom trenutku.

- Sudbina je htela da čudesni producent ovog izdanja Dejan Stanisavljević Rastadroid, finalne mikseve spremne za objavljivanje datira na jun mesec - kaže Ivan. - Drak ih je tada preslušao i bio konačno potpuno zadovoljan prvim pravim, potpuno zaokruženim albumom u karijeri White Rabbit band-a, koja se protezala 40 godina. Ovo je tužna godišnjica bajke čiji je glavni junak otišao - kaže Ivan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a