POTRESNA SUDBINA SRPSKE GLUMICE: Umrla od tuge za mužem, a ceo život patila zbog jedne stvari

Novosti online

16. 05. 2022. u 23:21

SRPSKA filmska, televizijska i pozorišna glumica Đurđija Cvetić mnogima je bila sinonim za dostojanstvo i hrabrost, a sudbina ju je iznenadila nizom tužnih događaja.

ПОТРЕСНА СУДБИНА СРПСКЕ ГЛУМИЦЕ: Умрла од туге за мужем, а цео живот патила због једне ствари

Foto: Printskrin Youtube/RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

Đurđija je odrasla u teškim vremenima, a još u detinjstvu bila je primorana da se suoči sa siromaštvom. Odmalena je pokazivala sklonost ka glumi i ispred svoje zgrade u Beogradu sa decom organizovala priredbe i predstave, a najveća želja ispunila joj se kada je upisala Akademiju.

Čim je zakoračila na scenu počela je da niže velike uspehe. Uloge su se ređale, a za njima i brojne nagrade.

Tokom studija upoznala je ljubav svog života – Avdu Mujčinovića, kasnije pozorišnog kritičara. U skladnom braku bili su tri decenije, a o njihovoj ljubavi glumica je uvek govorila sa ushićenjem. Međutim, 1997. godine, Avda je preminuo, a od tuge za suprugom Đurđija se teško razbolela.

– Zbog prevelike tuge, posle smrti mog muža Avde Mujičinovića, teško sam se razbolela. Dobila sam rak dojke! Uz pomoć nutricioniste najpre sam uvela znatne promene u ishranu, a pred operaciju i zračenje, počela da koristim i makrobiotičke proizvode. Uz lekarske zahvate, u lečenju mi je mnogo pomogla i akupunktura – izjavila je čuvena glumica u jednom intervjuu.

Smrt supruga, koji joj je bio najveći životni oslonac, nikada nije prebolela, a koliko joj je nedostajao do kraja života nije krila. Patili su što nemaju dece, ali zbog toga bili još više posvećeni jedno drugom.

– Živela sam okružena okeanom ljubavi i smatrala se vrlo srećnom. Odrastali smo i sazrevali zajedno, zajedno formirali ukus i sticali prijatelje. Dakle, naše zajedništvo je bilo kompletno, a time i ljubav. Budući da nismo imali dece, možda je ljubav bila još veća i jača. Kad tako živiš i u jednom trenutku ostaneš bez okeana ljubavi, shvatiš kako si siromašan i kako ništa drugo ne može to da nadoknadi. Za trideset godina braka nismo stigli da potrošimo ljubav, a ona je dovoljna za četiri života. Ipak, teško je imati, pa nemati – ispričala je Đurđija za “Novosti”.

Poslednje godine svog života provela je tiho, ali hrabro se boreći sa bolešću. Mir je pronalazila u prirodi u okolini Beograda, gde se osamila i provodila najviše vremena.

– Strahovi su najtamniji i najintimniji deo ljudskog bića. I oni svesni, i oni nesvesni. Sa nama su stalno, samo je pitanje kako ih savladavamo i s njima živimo. Svaki čovek je onoliko jak koliko uspeva da se sa strahom nosi… Ne mogu da kažem da sam srećna, sreća nije stalno stanje. Ali, mogu reći da sam u životu imala sreće. U traganju i trenucima. Danas me ispunjava radošću veza sa prirodom. Cvet koji sam posadila, a on procvetao – govorila je tada.

Đurđija Cvetić, koju su mnogi smatrali jednom od najvećih dama i heroina srpske glumačke scene, preminula je 7. avgusta 2015. godine, u 73. godini.

BONUS VIDEO - Emotivni snimak Nikole i Marinka Rokvića od pre 22 godine

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Zajedno za očuvanje prirode