Najlepši grad, najljepša pjesma: Prvi festival narodne muzike u Trebinju od 20. do 24. avgusta

Promo

13. 05. 2022. u 23:10

TREBINjE će od 20. do 24. avgusta biti domaćin prvog festivala narodne muzike, koji pod pokroviteljstvom "Telekoma Srbije", organizuje "Adria-Jadran" medijska grupa.

Најлепши град, најљепша пјесма: Први фестивал народне музике у Требињу од 20. до 24. августа

Foto: Filip Filipović

Prvi festival narodne muzike "Skale" pod simboličnim sloganom "Najlepši grad, najljepša pjesma", u subotu 20. avgusta otvoriće Haris Džinović, a drugog dana festivala Trebinjce i goste iz regiona zabavljaće Željko Samardžić. Posljednja dva dana ovog spektakularnog muzičkog događaja rezervisane su za čak 40 imena mladih i renomiranih umjetnika iz regiona.

" Najlepši grad, najljepša pjesma" slogan je velikog muzičkog spektakla koji će na kraju ljeta biti pravo osvježenje za sve ljubitelje dobre muzike.

Foto: Filip Filipović

 

Festival će, u subotu 20. avgusta, spektakularnim koncertom otvoriti Haris Džinović, koji se na današnjoj konferenciji, medijima obratio putem video-linka. Džinović je otkrio da ga za Trebinje i Hercegovinu vežu posebne emocije

- Obzirom da je moja majka rodom iz Trebinja, posebno se radujem dolasku u ovaj grad - poručio je Džinović.

U drugom danu festivala posebno će uživati dame, jer će u nedelju 21. avgusta na platou ispred trebinjskog Kulturnog centra nastupiti Željko Samardžić. Samardžić kaže da i za njega koncert u Hercegovini predstavlja posebnu draž.

- Ja ću zajedno sa svojim bendom, koji se jako obradovao dolasku u Trebinje, a posebno moj kum i klavijaturista Miroslav Stolica koji je rodom iz Stoca, dati sve od sebe da to bude jedna divna i nezaboravna trebinjska noć - rekao je Samardžić.

Predstavnici grupacije "Telekom Srbija", glavnog pokrovitelja festivala, kažu da rado podržavaju ovaj događaj koji će biti afirmativan za grad Trebinje u turističkom i svakom drugom smislu.

- Ovaj festival sigurno će pored svog zabavnog i kuturnog karaktera imati i turistički značaj i to je jedan od razloga zašto je "Telekom Srbija" dio ove priče - rekao je Goran Milošević, predstavnik kompanije Mtel.

Foto: Filip Filipović

 

Veliki muzički spektakl najavljen je danas u ambijentu hotela "Bijeli Platani", a organizatori kažu da je prije svega cilj da Trebinjcima i brojnim gostima pruže ljeto za pamćenje.

- Ovim festivalom stavljamo šlag na tortu fantastične ljetne sezone koja se predviđa u gradu na Trebišnjici. Odlučili smo se za ove datume, jer ovim događajem želimo da produžimo ljetnu turističu sezonu u Gradu Trebinju. Cilj nam je da u Trebinju zadržimo i privučemo još veći broj turista, ali i gostiju iz susjednih opština, u uvjerenju da će ovaj festival postati tradicija i neizostavan dio ljetne turističke ponude - rekla je Kosa Zotović ispred organizatora.

U posljednja dva dana festivala, ponedeljak 22. i utorak 23. avgust nastupiće 40 mladih i renomiranih umjetnika koji će izvoditi pjesme legendarnih izvođača narodne muzika koji, nažalost, više nisu sa nama, ali su ostavili neizbrisiv trag na muzičkom nebu.

- Konkurs za sve zainteresovane izvođače biće objavljen na svim emiterima "Adria-Jadran medijske gupe" do kraja mjeseca maja, tako  da ću iskoristiti ovu priliku da pozovem mlade i talentovane muzičare da se prijave i učestvuju u prvom festivalu narodne i poplarne muzike u Trebinju, koji da napomenem nije takmičarskog karaktera - kazala je Zotović.

"Adria-Jadran" medijska grupa festival organizuje u koprodukciji s "Radiom S".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere