KORONA NA EVROVIZIJI: Jedna od predstavnica zaražena - hitno poslata u izolaciju

Novosti online

04. 05. 2022. u 17:43

DELEGACIJE svih zemalja, kao i Konstrakta predstavnica Srbije na Evroviziji, stigle su u Torino, a virus korona je poljuljao atmosferu pred ovu veliku muzičku manifestaciju.

КОРОНА НА ЕВРОВИЗИЈИ: Једна од представница заражена - хитно послата у изолацију

Foto: EPA

Članica ekipe Portugala koja treba da se predstavi ove godine pesmom "Saudade Saudade", pri rutinskom testu u Torinu pozitivna je na virus korona.

Ostatak delegacije ove države se za sada dobro oseća, niko od njih nema nikakve simptome, ali će svakako morati da budu u izolaciji narednih sedam dana.

U skladu sa zdravstvenim i bezbednosnim protokolom, uradili su svi još jedan PCR test, a predstojeće dane provodiće u hotelu. Detalji oporavka i testova će biti objavljeni na zvaničnom sajtu Evrovizije 2022.

Prema Protokolu o zdravlju i bezbednosti koji je na snazi za Pesmu Evrovizije 2022, ostatak delegacije nije u obavezi da bude u karantinu, međutim, po italijanskim zakonima, njihovi članovi sada moraju da nose FFP2 maske sve vreme, kako unutar tako i izvan mesta.

Srpska predstavnica na Evroviziji, Ana Đurić Konstrakta otputovala je u Torino 1. maja, gde će predstavljati našu zemlju pesmom "In corpore sano". Ona će se prvi put na bini naći u drugom polufinalu, koje će se održati 12. maja, dok se svi nadamo da ćemo je videti i u finalnoj večeri predviđenoj 14. maja.

(Mondo)

BONUS VIDEO - Konstrakta se uz pobednicku pesmu "In corpore sano" oprostila od Srbije i krenula put Torina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a