SLAVNI HOLIVUDSKI GLUMAC UMALO IZGUBIO ŽIVOT U JUGOSLAVIJI: Donald Saterlend - Pao sam u komu, kažu da sam umro na par sekundi!

Novosti online

29. 04. 2022. u 22:04

DAVNE 1969. holivudske legende Klint Istvud, Teli Savalas, Don Rikls i Donald Saterlend uputili su se u Jugoslaviju da snime film o Drugom svetskom ratu.

СЛАВНИ ХОЛИВУДСКИ ГЛУМАЦ УМАЛО ИЗГУБИО ЖИВОТ У ЈУГОСЛАВИЈИ:  Доналд Сатерленд - Пао сам у кому, кажу да сам умро на пар секунди!

Foto: EPA

Malo je poznato da je Saterlend umalo umro tokom snimanja ovog filma..

Naime slavni glumac je usred snimanja dobio spinalni meningitis. Završio je u komi i umalo umro, piše britanski Express.

- Došao sam u Jugoslaviju na jednodnevno snimanje a ostao šest nedelja. Odvezli su me u bolnicu – imao sam spinalni meningitis. Nisu imali antibiotike, pa sam pao u komu, a čak su mi lekari rekli da sam i umro na nekoliko sekundi. Video sam plavi tunel, i krenuo kroz njega. Video sam belo svetlo. Ukopao sam se u mestu. Nisam želeo da idem – ali bilo je neverovatno primamljivo. Samo kažeš: 'Au, sr*nje čoveče, zašto da ne?'."

Saterlendova tadašnja supruga Širli Daglas, majka Kifera i Rejčel, dobila je telegram u kojem joj je rečeno da odmah dođe u Jugoslaviju, ali i upozorenje da će njen muž verovatno biti mrtav pre nego što ona stigne. Naravno, slavni glumac se oporavio, ali je onda stigla vest da mu je supruga uhapšena u SAD.

U to vreme, FBI je radio na potkopavanju “Crnih pantera”, a Saterlendova supruga je vodila kampanju za američka građanska prava i protiv rata u Vijetnamu. Pomogla je u prikupljanju sredstava za grupu “Prijatelji crnih pantera”, pa je tako i uhapšena u trenutku kada je pokušala da kupi ručne bombe za ovu grupu od čoveka za koga se posle ispostavilo da je bio agent FBI.

BONUS VIDEO - Družila se sa Hičkokom, a Ričard Barton je tražio da igraju zajedno

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri