VESNA PEĆANAC DOBILA CRNOGORSKO DRŽAVLJANSTVO: Glumici pružena šansa za pristojan život

V. KADIĆ

28. 04. 2022. u 07:00

MINISTAR unutrašnjih poslova Sergej Sekulović doneo je odluku da se istaknutoj glumici Vesni Pećanac (74) dodeli crnogorsko državljanstvo.

ВЕСНА ПЕЋАНАЦ ДОБИЛА ЦРНОГОРСКО ДРЖАВЉАНСТВО: Глумици пружена шанса за пристојан живот

Foto Tviter/Marija Todorović

Iz njegovog resora saopšteno je da je odluka doneta u skladu sa zakonom o crnogorskom državljanstvu, na predlog bivše predsednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića i shodno mišljenju Ministarstva prosvete, nauke, kulture i sporta.

- Radi se o licu čiji je prijem u crnogorsko državljanstvo od posebno značaja za kulturni interes Crne Gore. Vesna Pećanac je svojim pozorišnim, filmskim i televizijskim ulogama dala značajan doprinos promociji Crne Gore, njenoj kulturi i stvaralaštvu - saopšteno je iz MUP.

Podsetimo, fotografije Pećančeve, supruge proslavljenog filmskog režisera Živka Nikolića, iz narodne kuhinje Verskog dobrotovornog starateljstva u Beogradu, potresle su njene brojne poštovaoce i kolege u Crnoj Gori. Tim pre što je ona dobar deo karijere igrala u Živkovim filmovima i serijama ("Lepota poroka", "Čudo neviđeno", "Đekna još nije umrla, a ka' će ne znamo"...), snimanim od juga do severa tadašnje Jugoslavije.

Inicijativu za dodelu crnogorskog državljanstva pokrenuo je Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta ocenivši da je težak život glumice poraz celog društva, dok je gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević ponudio Vesni Pećanac da, ukoliko želi, može da živi u tom gradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri