"ISTINA I LAŽI"- SPOJ NESPOJIVOG: Julijana Vincan i "Plejade" u trci za predstavnika na "Evrosongu"

V. N.

14. 02. 2022. u 11:36

NA "Pesmi za Evroviziju", nacionalnom izboru za predstavnika na "Evrosongu" u Torinu, takmičiće se početkom marta i novinarka i pevačica Julijana Vincan, sa svojim bendom "Plejade" i pesmom "Istina i laži".

ИСТИНА И ЛАЖИ- СПОЈ НЕСПОЈИВОГ: Јулијана Винцан и Плејаде у трци за представника на Евросонгу

Foto Tijana Janković Jevrić

Muziku za Julijanin prvi solo singl su komponovale švedske bliznakinje Ilva i Linda Person, a tekst je napisala Vildana Husibegović.

- Radi se o modernoj i unikatnoj rok pesmi u kojoj glavnu priču vodi harfa, zajedno sa mojim vokalom, ali gitara, takođe, ima važnu ulogu - kaže Vincanova. - Čuju se čak i etno-elementi, ali je prisutan i elektro vajb. Počinje mirnije, da bi se do kraja desio krešendo. Imamo spoj naizgled nespojivog, drevnog akustičnog instrumenta, žestokog zvuka gitare, moćnog vokala i savremene elektronike.

U pesmi je, kako kaže, izražena jaka emocija, a rodno neutralno pisan tekst dozvoljava svima da se povežu sa kompozicijom. Žensku energiju na sceni će pojačati "Plejade" - Marina Arsenijević (harfa), Milica Božović (bas gitara) i Katarina Popović Radivojević (perkusije).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

ZAŠTO ROKFELEROVI FINANSIRAJU SAVU MANOJLOVIĆA: Fondacija koja promoviše interese Amerike plaća Kreni-promeni (VIDEO)