SVIMA JEDNAKE ŠANSE ZA USPEH: Goca Tržan i Ana Stanić o učešću na nacionalnom izboru za "Evrosong"

D. B. M.

04. 02. 2022. u 17:05

TRKA za učešće za "Evrosong" uveliko traje, a Srbija će svog predstavnika i pesmu za Torino birati, kroz dva polufinala 3. i 4. marta, kao i veliko finale 5. marta.

СВИМА ЈЕДНАКЕ ШАНСЕ ЗА УСПЕХ: Гоца Тржан и Ана Станић о учешћу на националном избору за Евросонг

Foto ATA Images / Sara Apostolović

Od 150 pristiglih kompozicija, selekciona komisija, koju su činili muzički urednici RTS, izdvojila je 36 pesama koje će učestvovati u nacionalnom izboru. Pored onih manje afirmisanih, ove godine učestvuje veliki broj poznatih izvođača, među kojima su i Aca Lukas, Ana Stanić, Goca Tržan, Sara Jo, Dušan Svilar, Angelina, "Biber"...

Kritika, domaća i strana, kao jednog od favorita izdvojila je Anu Stanić, koja se bori za pobedu sa pesmom "Ljubav bez dodira".

- Skoro 20 godina nisam bila na takmičarskom festivalu, još od "Pjesme Mediterana" u Budvi, gde sam nastupala sa kompozicijom "Molila sam anđele" - kaže, za "Novosti", Ana Stanić. - I sebe sam iznenadila kada sam ovog puta prihvatila da učestvujem. Posle mnogo vremena snimam novi album, a prvi singl će biti "Ljubav bez dodira" koju ću premijerno izvesti na "Pesmi za Evroviziju". Učešće u takmičenju iskoristiću za promociju albuma.

Bivša pevačica grupe "Mobi Dik" otkriva da priprema zanimljiv nastup, ali je fokus, ipak, na zvuku i svemu onome što čini muzički deo:

- Drago mi je da se ove godine prijavio veliki broj renomiranih pevača. Stilovi su najrazličitiji, od komercijalnih do alternativnijih. Sigurno će u muzičkom smislu nacionalni izbor za "Evrosong" biti fantastičan i zabavan. "Ljubav bez granica" je energična pesma, po svetskim standardima. Drago mi što su me, od trenutka kad je moje ime objavljeno mnogi portali, što domaći, što strani, izdvojili sa još tri, četiri osobe kao favorita. Trudim se da se na to ne obazirem, već da dam od sebe najbolje što je moguće.

Sredinom januara Goca Tržan je govorila da je iznenađena činjenicom da se njeno ime našlo na spisku takmičara za "Pesmu Evrovizije", jer se nije prijavila za takmičenje. Dilema je brzo rešena, prijavili su je njeni kompozitori. Pevačica je prihvatila da učestvuje, zato što je to, kako je objasnila, u vreme pandemije najbolji način da publika čuje nove pesme. I Goca se našla među favoritima ovogodišnjeg nadmetanja.

- Nisam znala da su moju pesmu tako dobro ocenili - kaže Tržanova za naš list. - Odlučila sam samo da radim svoj posao najbolje što umem i da pevam jer to volim. Pa neka bude i ovo takmičenje, zašto da ne? Svakako želim da se zabavim i uživam u celom procesu. Pesma "Fitilj" liči na mene i zato je posebna. Senzualna je i nežno ritmična. Svi imamo podjednake šanse da uspemo. Da nije tako, takmičenja ne bi ni imala bilo kakvog smisla, zar ne?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREVARU MU PRIZNAO TEK PRED SMRT: Kako je Nikolu Simića obmanuo rođeni brat?